Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet tindrà una nova oficina pilot per atendre situacions de vulnerabilitat energètica
PUBLICAT Dimarts, 16.07.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Oficina vulnerabilitat energèticaEl Consell Comarcal posa en marxa una oficina itinerant per atendre les situacions de vulnerabilitat energètica en els 25 municipis de menys de 20.000 habitants
 

Aquest nou servei comarcal té dos fronts d'actuació. D'una banda, defensar els drets de les persones davant de les companyies energètiques i de l'altra impulsar actuacions a les llars que contribueixin a fer-les més eficients energèticament. Aquest servei, a més, està concebut com un suport directe als serveis socials municipals que en els darrers anys han constatat que la vulnerabilitat energètica és una de les principals dificultats de les famílies. A títol d'exemple, l'any 2017, en aquests 25 municipis, es van iniciar 1.323 expedients i es van atendre 2.216 persones en situació de vulnerabilitat energètica.

L'Oficina, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, es desplega pel territori amb 11 punts d'atenció per evitar els mínims desplaçaments de les persones usuàries. Aquests es troben ubicats a Montgat, Cabrera de Mar, Vilassar de Dalt, Dosrius, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tordera i a les instal·lacions del Consell Comarcal (Mataró). Amb aquests punts d'atenció es donarà cobertura als 25 municipis que formen part de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal. Queden exclosos els municipis de més de 20.000 habitants (El Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Mataró i Pineda de Mar).

En el cas de Canet  atendrien els divendres de 9 a 14h. L'atenció es fa exclusivament amb cites concertades prèviament. Inicialment, les persones usuàries són exclusivament les derivades pels serveis socials municipals.
Quan arriba un usuari, l'Oficina realitza una diagnosi de la despesa, costums i hàbits energètics de la unitat familiar i, en funció de la situació, estableix un pla d'actuació que pot passar per la modificació dels contractes amb les companyies asseguradores, la negociació per al pagament dels deutes, la gestió dels talls de subministrament, l'aplicació de millores d'eficiència energètica a la llar, la implantació de mesures estalviadores de baix cost..... El valor afegit, però, és el procés que duen a terme els professionals d'acompanyament, educació i empoderament per aconseguir un canvi d’hàbits energètics i de defensa dels drets de la persona consumidora.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^