Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 10.06.2019

Divendres 14 s'inaugura l'exposició Gent Fent Festa. Quan els carrers començaven a ser nostres. Comediants i Canet 1975-1985.

Comediants cessió fons documentalA finals del 2018, es va dur a terme la descripció i la digitalització del fons fotogràfic de Comediants que va cedir a l’Ajuntament de Canet i que es conserva a l'Arxiu Municipal: 8.660 negatius, 4.885 diapositives i 218 fulls de contactes.

 

Es tracta d'una part de l'arxiu fotogràfic de la companyia que correspon a la seva cronologia més antiga, des dels inicis professionals del grup 1974-1975 fins al 1985. Hi destaquen les imatges sobre l’activitat creativa de Comediants a Canet (espectacles propis i produccions d'altres grups de teatre, sobretot les fetes a l'Odèon).

 

El tractament arxivístic s'ha centrat en la neteja i l’arxiu adequat en material de conservació fotogràfic, la descripció a nivell de reportatge i la digitalització de tota la documentació, amb  27.000 imatges identificades i digitalitzades. Aquesta actuació s'ha pogut fer gràcies al suport econòmic de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i del propi Ajuntament.

 

Per tal de difondre aquest treball, s’ha fet una selecció d’imatges del fons i altres documents, que podreu veure a partir d'aquest divendres 14 de juny a la Sala Cultural Ramon de Capmany. A les 20.00 hores s’inaugurarà l’exposició Gent Fent Festa. Quan els carrers començaven a ser nostres. Comediants i Canet 1975-1985.

 

L’exposició mostra imatges sobre el grup teatral Comediants i la seva vinculació amb Canet, especialment durant els primers anys de la Transició.  El discurs se centra en el paper de la companyia com a uns dels principals dinamitzadors i agitadors de la vida cultural i social de Canet dels anys 70. Són imatges que reflecteixen també com Comediants participen amb la gent del poble i cerquen junts nous llenguatges de teatre al carrer, a partir de la seva aposta per la recuperació de les manifestacions festives populars.

 

El disseny i muntatge de l'exposició l'han fet conjuntament Comediants i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament (Oficina tècnica, Arxiu i Casa Museu). Una exposició que compta amb el suport econòmic de l’Oficina de Patrimoni de la  Diputació de Barcelona.

Aquesta activitat també forma part dels actes que organitzen de manera simultània els arxius catalans per commemorar el Dia Internacional de l’Arxius, que s'ha celebrat el 9 de juny per tal de donar a conèixer i promoure els arxius entre la ciutadania. Podreu visitar l’exposició a Sala Cultural Ramon de Capmany fins al 30 de juny.