Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El cicle de Cultura per la Igualtat celebra dos anys amb més de vint xerrades fetes
PUBLICAT Dijous, 16.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Cicle cultura per la igualtatEl marį de 2017 es va posar en marxa per primera vegada el cicle de cultura per la igualtat amb l’objectiu de fer visible l’imprescindible i rellevant paper de les dones en tots els āmbits socials del nostre municipi. Des que es va donar el tret de sortida, s’han fet una vintena de xerrades on s’han abordat temes de diferents āmbits: cičncia, immigraciķ, emprenedoria, lactāncia, esport, cultura, entre d’altres, tots ells des d’una perspectiva feminista i reivindicant la importāncia del paper de la dona.

El cicle ha comptat amb ponents especialitzats en temātiques molt diferents. Per exemple, al llarg d’aquests dos anys han fet xerrades la coneguda xef Carme Ruscalleda, la Dra. Marga Arboix, les directores del Canet Rock Gemma Recoder i Laura Duran, l’escriptora i mediadora intercultural Asmaa Aouattah o el director teatral Pere Riera, entre molts d’altres.

La mitjana de públic ha estat d’unes quaranta persones per sessiķ. Algunes d’elles perō, van estar molt més concorregudes. La pončncia de Carme Ruscalleda sobre “La forįa dels emprenedors posa en valor la Cultura per la Igualtat” va comptar un centenar de persones aproximadament, igual que la primera pončncia del cicle “Dona i Cičncia” de la Dra. Marga Arboix.

Totes les sessions s’han pogut dur a terme grācies a les aportacions de diferents entitats participants i de les ārees municipals. La proposta va sorgir de l’ārea d’Igualtat i de l’Associaciķ Cultural Plataforma Odčon, a la qual es van sumar l’Ārea de Cultura, l’Associaciķ de Dones Sālvia i Mares Malabaristes Associaciķ Cultural. Posteriorment, es van afegir l’Associaciķ de Prolactāncia Lactamar i l’Associaciķ Feminista de Canet Mandrāgora. També ha estat possible grācies als ponents, que han acceptat la invitaciķ al cicle de manera desinteressada.

El Cicle de Cultura per la Igualtat es va posar en marxa poc després que s’estrenés la regidoria d’Iualtat per primera vegada al municipi.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^