ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Com votar per correu a les Eleccions Generals del 28 d'abril de 2019
PUBLICAT Dilluns, 25.03.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Les Eleccions Generals al Congrés dels Diputats són el pròxim diumenge 28 d’abril. A continuació, explicarem breument quins són els passos que cal que segueixin aquelles persones que desitgin votar per correu.

En primer lloc però, no tothom pot demanar la sol·licitud. Només poden exercir el vot per correu aquelles persones que el dia de la votació seran fora de la localitat on han d’exercir el seu vot. També aquelles persones que estan residint a l’estranger però que seran a Espanya temporalment. Finalment, poden sol·licitar-la aquelles que per malaltia o incapacitat física no poden acostar-se al lloc de la votació. El procediment pels residents fora d’Espanya i que seran a l’estranger el dia de les eleccions és diferent.

Aquelles persones que desitgin votar per correu, han d’anar entre el 5 de març i el 18 d’abril a la seva oficina de Correus més propera. Allà, hauran d’entregar el DNI i emplenar la sol·licitud que els facilitaran.

L’oficina del Cens Electoral els enviarà per correu certificat la documentació necessària per a poder votar entre el 8 i el 21 d’abril.

Finalment, tindràs temps fins al 24 d’abril per tornar a la teva oficina de Correus i presentar tota la documentació: el sobre oficial dirigit a la mesa electoral, el certificat d’inscripció en el cens i el teu vot. L’oficina de Correus tramitarà l’enviament com a correu urgent i certificat.

Si teniu dubtes o voleu informar-vos sobre com es pot exercir el vot des de l’estranger, podeu consultar aquesta pàgina del Gencat per a obtenir-ne més informació.

Eleccions Generals 2019

^