Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 18.03.2019

Aquest cap de setmana s'ha inaugurat l'exposició "¡Gran Éxito! El cinema a l'època del Modernisme", produïda per la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i comissariada per Lluïsa Suárez, doctora per la Universitat de Girona i especialista en història del cinema dels primers temps a Barcelona. Es podrà veure fins al 15 de setembre de 2019.

L'exposició, ubicada a la mateixa Casa museu, mostra què va suposar l'arribada del cinema a Catalunya, especialment a Barcelona, en plena època modernista i quina va ser la seva evolució entre el 1845 i el 1910, un període de gran efervescència cultural i artística. ¡Gran Éxito! fa un recorregut per la història del cinema durant el modernisme i posa èmfasi en la importància que va tenir dins d’aquest moviment social i cultural.

A través de fotografies, anuncis i textos d’època també s’analitza com era l’espectacle cinematogràfic en els seus inicis, com va ser rebut, quines relacions va establir amb altres espectacles i com va arribar a convertir-se en l’espectacle de masses per excel·lència del segle XX.  

Durant les setmanes que dura l’exposició es faran projeccions on s’emetran algunes de les pel·lícules de l’època, conservades gràcies a la feina de filmoteques i arxius d’arreu de Catalunya.

Algunes de les entitats que participen són: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'àrea de cultura de l'ajuntament de Canet de Mar, Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, la Filmoteca de Catalunya, Museu de Cinema- Col·lecció Tomàs Mallol, Institut Lumière, Gaumont Pathé archives, EYE Film Instituut Netherland, Teatre Nacional de Catalunya, Arxiu històric de la ciutat de Barcelona, Arxiu fotogràfic de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Centre de documentació i  Museu de les arts escèniques, Centre excursionista de Catalunya i Fondation Jérôme Seydoux.

díptic exposició cinema - 2019

díptic exposició cinema - 2019