Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El nostre municipi se suma a la celebraciķ del Dia mundial del consumidor
15 de marį de 2019
PUBLICAT Dimecres, 06.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

imatge web dibaDes de l’Ajuntament de Canet de Mar, Ārea de Promociķ Econōmica - Servei de Consum ens afegim al Dia Mundial del Consumidor que se celebra el 15 de marį i donem suport a les polítiques de consum que ens ajuden a posar a l’abast de tota la ciutadania la informaciķ que necessitem com a persones consumidores. 

L'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputaciķ de Barcelona, va acordar l'any 2011 organitzar de manera periōdica una campanya comunicativa conjunta, adreįada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari. Aquest any 2019 l’acciķ se centrarā en l'etiquetatge dels productes alimentaris frescos i en la garantia de seguretat per als consumidors.

Aquesta iniciativa vol incidir en la necessitat de facilitar als consumidors la informaciķ essencial sobre la composiciķ dels productes alimentaris, el seu fabricant i els mčtodes de producciķ i d'emmagatzematge d'una manera fācilment comprensible i que no confongui o generi dubtes, i així garantir el seu dret a "saber allō que menja".

La informaciķ inclosa en les etiquetes proporciona un millor coneixement del producte, que permet al consumidor final una elecciķ de compra en funciķ dels seus criteris i preferčncies.

Per a quest motiu s’han editat uns fulls informatius sobre l’etiquetatge dels diferents productes frescos:

-    Carns i ous
-    Peix, marisc i altres productes del mar
-    Fruita i verdura

En aquests fulls informatius ens expliquen clarament quina és la retolaciķ que hi ha d'haver en els productes frescos. Així sabrem, per exemple, que al costat de cada peįa de carn hi ha de constar l'origen, que tots els ous han de tenir retolaciķ, tant els que es venen a granel com els envasats i que el peix ens ha d'aclarir si ha estat descongelat o és fresc.

Amb aquesta campanya també descobrim el semāfor dels productes frescos, el Nutriscore. El Nutriscore és un grāfic de cinc colors amb tonalitats graduals que van del verd al vermell, a l'estic d'un semāfor. A cada producte se li asigna un valor en funciķ del contingut de sucres, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteīnes. Les tonalitats verdes identifiquen els productes més saludables i les vermelles les d'inferior qualitat nutricional. Només s'aplica a productes processats amb més d'un ingredient.

També s’han programat diferents activitats que es duran a terme en alguns municipis com,  Badalona, Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels, Esparreguera,  Montgat, Santa Perpetua de Mogoda, Terrassa o Vilafranca del Penedčs.

Trobareu tota la informaciķ als webs de la Diputaciķ de Barcelona i als webs institucionals de cada poblaciķ.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^