Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet serā municipi d'acollida d'un grup de joves migrants sense referents familiars
PUBLICAT Dimarts, 30.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Canet de Mar, com a municipi d'acollida, forma part de les poblacions que colˇlaboren en l'acolliment de joves estrangers arribats a Catalunya sols, sense referents familiars. La situaciķ d'aquests menors és de molta vulnerabilitat i per aquest motiu, no només per llei, sinķ per una qüestiķ de dignitat i valor humā, els municipis d'acollida els hem de donar un entorn al māxim d'estable i segur. Els cārrecs electes de l'Ajuntament, encapįalats per l'alcaldessa Blanca Arbell, s'han reunit amb representants del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de consensuar la nostra participaciķ com a municipi en aquest acolliment a Canet.

Es tracta d'un grup de 50 nois d'entre 14 i 17 anys, que a partir d'aquest novembre viuran al nostre municipi, per la qual cosa, des de l'Ajuntament s'estā contactant amb entitats i colˇlectius de diferents āmbits, com la cultura, l'educaciķ o l'esport, per tal d'implicar tothom en la seva integraciķ.

La setmana que ve el Govern i la Direcciķ General d'Atenciķ a la Infāncia i l'Adolescčncia (DGAIA) faran un acte informatiu per donar tots els detalls d'aquest projecte. Tant bon punt es concreti data i lloc, ens en farem ressō i difondrem la convocatōria.

Un fenomen de país

L'arribada de joves estrangers que emigren sols dels seus paīsos d'origen a la cerca d'un futur millor, estā assolint unes xifres mai vistes fins ara. Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars i aquest 2018, ja se superen els 2.800 menors a data d'avui. Des de la Generalitat s'estā fent un gran esforį per ampliar els serveis i atendre a tots aquests joves. Des dels municipis ens hi hem de sumar. Per aixō demanem la colˇlaboraciķ i la implicaciķ de tothom. Per comprendre la seva realitat i sobretot, per fer-los una acollida amable i al māxim d'integradora possible.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^