Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 29.10.2018

El Servei municipal de neteja viària ja compta amb la nova maquinària, prevista a la delegació d'aquest servei al Consell Comarcal del Maresme. Es tracta d'un vehicle d'aigualeig i una escombradora. 

màquina aigualeigEl nou vehicle d'aigualeig, un model CityLav 2020 de Ros Roca, és una màquina ideal per a la neteja del carrer i sobretot per a les voreres, ja que té unes dimensions que la fan més manejable i li permeten arribar a espais reduïts. La barra davantera de rentat és telescòpica, per la qual cosa pot tractar superfícies des de 1,4 fins a 2,3 metres i permet regular la pressió de sortida de l'aigua. De la part superior del vehicle surt una mànega de 10 metres que pot treballar en un angle de fins a 360º i facilita la neteja de racons i espais de difícil accés. A banda de tot això, presenta un motor de baixes emissions (Euro 6) i menor soroll que d'altres models (per sota dels 70 dB).

L'altra màquina adquirida, és una escombradora comptacte (model CityCat 5006 de Ros Roca), reforça el sistema d'escombres del model anterior amb un sistema d'aspiració molt potent. Les mides exteriors i la direcció assistida a les quatre rodes donen una òptima manejabilitat i estabilitat. El potent sistema d'aspiració de què disposa i la mobilitat dels raspalls permeten llagues distàncies d'escombrat net i eficient amb una única passada. Al igual que el vehicle d'aigualeig, l'escombradora porta un motor de baixes emissions (Euro 6) i un sistema hidràulic que comporta una reducció del soroll i del consum de combustible.

Tot dos vehicles compten amb noves tecnologies que permeten, des de la cabina, accionar i regular les diferents prestacions, així com el control i el monitoreig del funcionament, els consums, etc. La màquina d'aigualeig està en funcionament des del passat mes d'agost, de manera que ja és possible veure-la pels carrers de Canet. Per tal d'aprofitar al màxim les seves característiques, durant uns mesos es reforçarà la neteja de les voreres, fent especial èmfasi en bancs, jardineres, pilones i racons de difícil accés.

Nova màquina medi octubre 2018

La nova escombradora acaba d'arribar i en menys d'una setmana ja la tindrem en marxa. Les seves prestacions i major eficàcia permetran augmentar els quilòmetres de cada servei, aconseguint alhora uns millors resultats.