Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Adhesió a les reivindicacions del 17 de maig
PUBLICAT Dijous, 17.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

foto LGTBI QML’AJUNTAMENT DE CANET DE MAR S’ADHEREIX A LES REIVINDICACIONS DEL 17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA, LA LESBOFÒBIA, LA BIFÒBIA I LA TRANSFÒBIA

El 17 de maig es commemora el dia contra l’homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia arran de l’eliminació, l’any 1990, de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut. 23 anys després, l’OMS va anunciar que el 2018 deixaria  de  considerar la transsexualitat com un trastorn mental per a considerar-ho "incongruència de gènere". Des de llavors, internacionalment cada 17 de maig es commemora el Dia Mundial contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, com a mostra de rebuig a qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.

Per això, és un dia per tornar a recordar i condemnar enèrgicament la situació de violència i discriminació que estan patint, a diversos països del món, les persones lesbianes, gais, trans i bisexuals.
El 17 de maig és un dia per reclamar la fi de les agressions homòfobes també a casa nostra. Cal dir-ho fort i clar. La LGTBIfòbia, l’odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals genera violència, i ho fa de moltes maneres.

A Catalunya ja vam donar un pas important en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI amb La Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada el 2 d'octubre de 2014 al Parlament de Catalunya. Quatre anys després, és urgent el seu desplegament i aplicació efectiva per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seva promoció i comprometre’s a no donar ni un pas enrere.

El 17 de maig, Dia contra la LGTBIfòbia, ha de servir per reclamar, doncs, la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere. La lluita contra la LGTBIfòbia és una lluita moral i política, la lluita de totes i tots els i les qui creiem en una societat més justa, més generosa i més respectuosa.

Des del govern municipal i de manera especial des de l’àrea d’igualtat, es continua treballant cada dia per tal d’erradicar totes les discriminacions i assolir la igualtat efectiva en tots els àmbits.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^