Botķ que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Aclariments i resposta a la notícia publicada a la versiķ digital de La Vanguardia el 26/11/15
PUBLICAT Divendres, 27.11.2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Comunicat institucional


Arran de la notícia publicada ahir, 26 de novembre de 2015, a La Vanguardia digital sobre determinats fets relacionats amb l’Ārea de Seguretat de l’Ajuntament de Canet de Mar el consistori vol fer els següents aclariments i puntualitzacions sobre determinats aspectes de la notícia en la versiķ digital, per tal de donar una visiķ completa dels fets.  En primer lloc, aclarir que cap membre del Govern municipal ha fet cap declaraciķ al respecte perquč aquest és un expedient obert i per tant d’informaciķ reservada.

No obstant aixō i arran de la informaciķ publicada, puntualitzem:

El juny de 2012, com a resultat d’una activitat de control, es van detectar irregularitats en el procés de cobrament de les multes per infraccions de circulaciķ i de les taxes de grua que es feien des de la comissaria de la policia local. Un cop comprovades,  l’Ajuntament va posar els fets en coneixement de l’autoritat judicial. El Jutjat d’Instrucciķ número 7 d’Arenys de Mar va investigar-los fins que el 2013 va decidir tancar les diligčncies d’investigaciķ per entendre que no hi havia proves per identificar l’autor dels fets. Cal dir que, durant la instrucciķ judicial, només va ser imputada per part del jutjat, no per l’Ajuntament, una auxiliar administrativa adscrita a la policia local que va prestar declaraciķ el 25 de marį de 2013. Durant la investigaciķ judicial, la funcionāria imputada va seguir treballant sense cap incidčncia i no hi ha constāncia oficial de cap denúncia o protesta per part d’ella, o d’alguna persona del seu entorn familiar o laboral, en el sentit que estés rebent un suposat tracte degradant o vexatori per part del responsable de la policia local. En aquest sentit, cal dir que l’actuaciķ en la investigaciķ judicial del sergent esmentat a la notícia es va limitar a declarar com a testimoni i a presentar els informes i la documentaciķ que el Jutjat va requerir a l’Ajuntament.

També es vol deixar constāncia que la funcionāria mai no ha demanat canviar de lloc de treball i que la primera notícia que es té de la situaciķ ara denunciada ha estat l’activaciķ del protocol per a la prevenciķ de l’assetjament a l’Ajuntament de Canet de Mar. Cal recordar que la imputaciķ formal de la funcionāria pels fets investigats pel Jutjat d’Arenys de Mar és de 30 de gener de 2013 i l’activaciķ del protocol es de principis de novembre de 2015. Un cop activat el protocol, l’Ajuntament de Canet de

Mar ha donat immediat trasllat a la Diputaciķ de Barcelona per tal que els seus serveis jurídics es facin cārrec de les gestions i procediments que s’hagin de tramitar per escatir els fets.
En darrer terme, amb relaciķ al precedent que esmenta la notícia, fer palčs que la resoluciķ judicial que va acordar la indemnitzaciķ que s’esmenta estā essent revisada pel Tribunal Constitucional arran de la interposiciķ d’un recurs d’emparament. Cas de prosperar el recurs, l’esmentada resoluciķ serā declarada nul•la, el seu beneficiari haurā de retornar l’íntegre import rebut i s’haurā de celebrar un nou judici en quč l’Ajuntament podrā desplegar els mitjans de prova necessaris per fer valer el seu dret de defensa i, en aquest sentit, poder traslladar al Tribunal, per a la seva valoraciķ, fets i actuacions de l’exagent demandant que s’han conegut en el marc del treballs de la comissiķ d’investigaciķ municipal que es van fer durant l’anterior mandat.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^