El divendres 9 d´octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos, s/n), Plataforma per la Llengua Canet de Mar us presentarem el llibre “Introducció a la història dels Països Catalans” amb dos dels tres coautors de l´obra, l´Albert Botran i en Carles Castellanos. El tercer és en Lluís Sales. L´obra forma part de la col·lecció «LLEVAT» d´Edicions del 1979.
Sinopsi
L´objectiu d´aquesta Introducció a la història dels Països Catalans és oferir uns elements per a endinsar-se en el coneixement de la formació i el desenvolupament de la nació catalana, descrivint-ne les estructures socials i intentant sempre d´analitzar els fets des d´un enfocament global.
L'obra és una interpretació concreta de la història esdevinguda als Països Catalans, des dels temps dels primers pobladors fins a l'època contemporània, i en cada capítol no s´ha volgut pas amagar l´orientació que inspira els autors. Com és prou sabut, tota història respon a una orientació ideològica ben determinada, per molt que es vulgui disfressar aquest inevitable alineament. Així doncs, tota interpretació història, tota selecció i ordenació de fets, té relació amb una visió social determinada.
Els autors de l´obra han procurat sempre de mantenir-se en un nivell de rigor màxim en la descripció dels fets passats, i alhora no han volgut mai reduir la seva tasca a una simple enumeració. Conscientment, han volgut avançar en el camí de fer una introducció a una història nacional i popular i, en aquest sentit, hi destaquen aquells factors que donen testimoniatge d´una continuïtat del nostre país, i d´aspectes d´una unitat nacional, així com de la resistència popular a la submissió.
Albert Botran i Pahissa (Molins de Rei, 1984). Màster en Història Comparada (segles XVI-XX) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Premi Francesc Carreras Candi pel treball “Pensar històricament els Països Catalans”. Autor del llibre “Unitat Popular. La construcció de la CUP i l´independentisme d´esquerres” (2012). Coautor del llibre “Les proclames de sobirania de Catalunya 1640-1936" (2009). Col·laborador del Punt Avui.
Carles Castellanos i Llorenç (Barcelona, 1942). Doctor en Traducció per la UAB, és autor de diferents diccionaris i treballs sobre llengua, societat i ideologia. Ha estat Director del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB i de l´Observatori Català de la Llengua Amaziga. Conegut per la seva prolongada militància independentista des de principis dels anys 60 actualment és militant de l´MDT i de la CUP, i membre de l´ANC (d´on ha estat vicepresident). El seu compromís li ha comportat diferents períodes de presó (1965, 1974, 1981, 1982, 1988), d´exili (1974,1992) i de clandestinitat. Ha aplegat part de les experiències a l´obra “Reviure els dies – Records d´un temps silenciat” (2003).
Lluís Sales i Favà (Barcelona, 1982) és llicenciat en Història per la Universitat de Girona (UdG). Ha estat becari predoctoral del programa de Beques de Recerca de la UdG. L´any 2008 va obtenir el Diploma d´Estudis Avançats amb el Treball de Recerca “Crèdit i morositat a la Catalunya del segle XIV. El cas de la vila de Caldes de Malavella”. Actualment treballa en la seva tesi doctoral sobre la societat baixmedieval. L´any 2012 va obtenir el Premi d´Investigació en Ciències Socials i Humanes del Patronat Francesc Eiximenis (Diputació de Girona).
Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet