Què té la independència que convenci tant? Com és que hi ha tants catalans que s´han sumat darrerament al projecte per la plena sobirania? I és que no hi ha un sol motiu, n´hi ha molts! Motius racionals, motius emocionals, motius polítics... En aquest llibre hi trobareu fins a 100 motius de pes i ben diferents per defensar la independència. Aquest és un llibre ideal tant pels convençuts que volen tenir més arguments com pels que encara estan dubtant i els falta aquell motiu que els acabi de fer decantar la balança!
La lluita per la independència de Catalunya ve de lluny i comença el mateix dia que els catalans ens n´adonem que ens volen abolir la nostra llibertat, el mateix dia que veiem que l´hem perduda, i continua avui en dia.
A través dels 100 motius per ser independentista n´entenem les principals premisses: des del perquè quan anem pel món i diem que som catalans ens mirin estranyats, perquè no volem gastar en ambaixades del segle XIX, perquè volem anar als Jocs Olímpics amb el nostre nom, perquè volem donar suport a les nostres entitats (0,7% IRPF), perquè volem acabar d´una vegada el corredor mediterrani. I, en definitiva, perquè fa 300 anys que estem ocupats.
Roger Buch i Ros: Nascut a Barcelona el 1970, és doctor en Ciències Polítiques per la UAB i professor a la Facultat de Treball Social i Educació Social de la Fundació Pere Tarrés (URL). A l´àrea de Consultoria i Estudis de la mateixa fundació ha impulsat projectes i recerques relacionades amb el tercer sector, la participació ciutadana, l´associacionisme i el voluntariat. És un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua i ha estat membre de la Junta Directiva d´Òmnium Cultural. És autor de molts articles i conferències sobre la història de l´independentisme català, d´anàlisi política i d´activisme a favor de la llengua catalana. Ha publicat L´esquerra independentista avui (2007) i L´herència del PSAN (2012), i ha participat en les obres col·lectives Diccionari de partits polítics de Catalunya (2000), ERC: 70 anys d´història (2001) i What´s up with Catalonia (2013) i Asfixiant la llengua (2014).
Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet