Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 06.11.2014

Inauguració exposició De Casa forta a CastellDes del 25 d'octubre passat i fins al proper 8 de març, la Sala jardí de la Casa museu acull l'exposició De Casa forta a Castell. Lluís Domènech i Montaner i el Castell de Santa Florentina. El Castell de Santa Florentina és un dels elements arquitectònics més rellevants del nostre municipi. Tal i com el veiem avui, aplega fragments i estils arquitectònics de diferents èpoques i llocs. L'exposició, s'ha estructurat en quatre grans capítols: l’arquitectura del Castell. Les arts i els oficis. La família Montaner. El Castell i Canet de Mar.

L'arquitectura ens acosta un cop més a l'estil de Domènech, que va dotar el nucli antic de la domus, l'antiga casa forta de Canet de Mar, d'un estil romàntic que recordava el castell cavalleresc. Així s'hi va aplicar una arquitectura de nova concepció amb peces històriques recuperades d'edificis antics. Això és el que el feia diferent d'altre edificis de la mateixa època.

La col·laboració i la participació de figures de gran importància de l'art i els oficis del moment, foren també claus perquè el castell fos el que és avui.

La família Montaner també ocupa part important de l'exposició. La seva influència i el seu poder fou clau perquè el Castell esdevingués el que avui és. Per últim la relació del Castell amb la vila de Canet de Mar posa de manifest la vinculació històrica i cultural de la nissaga dels Montaner amb els costums i tradicions locals. Santa Florentina participà directament en moltes de les celebracions populars característiques de Canet i els canetencs: la Festa Major de Sant Pere, les festes dels barris, la Mare de Déu de la Misericòrdia o les Verges.

L'exposició De Casa forta a Castell. Lluís Domènech i Montaner i el Castell de Santa Florentina la podeu veure fins al dia 8 de març a la Casa museu.