Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Conxa Ibáñez, Maria Pujadas i Antoni Cruanyes, homenatjats amb la medalla d'or
PUBLICAT Dilluns, 22.09.2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Lliurament Medalles d'OrLa Festa major petita de Canet s'ha celebrat aquest 2014 amb una prèvia de luxe. Canet ha atorgat, per primer cop després de l'aprovació d'un nou reglament, la Medalla d'Or del nostre municipi a tres ciutadans il·lustres que han destacat per la seva trajectòria professional i personal. En un acte públic a la Sala de plens de l'Ajuntament, el consistori va atorgar la medalla d'or a la pintora Conxa Ibáñez, la professora de cant Maria Pujadas i el primer alcalde canetenc de la democràcia Antoni Cruanyes.

La Comissió de seguiment del Reglament d'honors i distincions, reunida a l'agost, va decidir atorgar medalla d'or a quatre canetencs, els tres anomenats i el senyor Josep Rovira, qui fou també alcalde de la nostra vila. Els motius per triar-los, van quedar reflectits a l'acord que es va sotmetre a votació al Ple extraordinari celebrat el 4 de setembre passat:

-    El senyor Antoni Cruanyes Becana, primer alcalde de la democràcia i membre del Centre d’Estudis Canetencs. Una persona que vetlla de manera activa per a la promoció del patrimoni cultural local.

-    El senyor Josep Rovira Fors, exalcalde de l’Ajuntament de Canet de Mar, impulsor del turisme cultural a la població, a través de l’important patrimoni modernista de Canet de Mar, amb la qual cosa aconseguí incloure el poble dins les rutes del Modernisme català.

-    La senyora Concha Ibáñez Escobar, pintora dedicada al paisatgisme. La seva obra ha estat lloada per crítics com una experta en la plasmació de paisatges, amb una visió amable i d'una gran pau interior.

-    La senyora Maria M. Pujadas i Vergés, veu soprano d’una excel·lent qualitat. Ha actuat, entre d’altres, a les millors sales de concert de Barcelona, al Palau de la Música i al Gran Teatre del Liceu. Professora de música de gran part dels músics i cantants canetencs. Reeducadora i terapeuta de les patologies de la veu.

El senyor Rovira però, va declinar aquest reconeixement amb l’atorgament de la medalla d’or, tot i manifestar l’orgull personal que li ha suposat que l’hagin proposat per rebre-la.

Va ser un acte molt emotiu i entranyable que va comptar amb la presència de familiars i amics de tos tres. Des de Comunicació vam enregistrar l'acte. Aquí us en deixem el resum:

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^