Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 15.11.2004

El Ple ha ratificat l'acord de la Junta de Govern Local i s'ha suspès l'atorgament de llicències dels edificis afectats per aquest projecte

Edifici carrer de la Font 2004L´equip de govern, d´acord amb el programa pactat, ha encarregat l´elaboració definitiva del catàleg de patrimoni que relacioni els àmbits, els edificis i els elements d´interès històric o arquitectònic per permetre´n la promoció, la millora i la conservació. La conseqüència n´és la suspensió parcial de planejament urbanístic i la suspensió de l´atorgament de llicències d´obra, en aquells àmbits afectats pel projecte.

Al Ple Extraordinari del 4 de novembre s'ha ratificat l'acord aprovat per la Junta de Govern Local l´octubre passat on se suspèn la tramitació de planejament urbanístic i l´atorgament de llicències d´obres en determinats edificis.

Les Normes Subsidiàries de Planejament de Canet de Mar, aprovades per la Comissió Territorial d´Urbanisme de Barcelona l´any 1992, inclouen una relació de Monuments, cases aïllades en sòl no urbanitzable, edificis públics, cases aïllades en sòl urbà, edificis d´utilitat pública, cases dins del sòl urbà i carrers que es pre-cataloguen en espera de la redacció del pla especial de protecció i el catàleg definitiu.

Cal doncs que hi hagi un catàleg definitiu que relacioni els àmbits, els edificis i els elements d´interès històric o arquitectònic, el grau de protecció i el nivell d´intervenció adequat a cadascun d´ells, així com les mesures de promoció per a la seva millora i conservació.

Els objectius d´aquest catàleg són la protecció del patrimoni del nostre poble per poder-lo conservar, millorar i difondre. Això reverteix no solament en la preservació o l´increment de la qualitat arquitectònica, sinó que també contribueix al desenvolupament econòmic municipal i a la potenciació de la nostra cultura.

Amb la redacció d´aquest catàleg es pretén relacionar, amb màxima cura, el conjunt d´edificis que han conservat mostres de totes les tipologies constructives a partir del segle XVII i han rebut l´aportació d´arquitectes tant importants com Lluís Domènech i Montaner, Rafael Masó o Eduard Ferrés i Puig, com aquells edificis i elements que representen una aportació a la comprensió de la història del nostre poble.

Aquest catàleg és necessari perquè tothom, Ajuntament, propietaris i promotors tinguin un instrument clar i consensuat sobre què s´ha de protegir i quins criteris s´han d´aplicar. A més a més,  es té en compte la societat civil i s'ha sol.licitat la col.laboració del Centre d´Estudis Canetencs com a entitat que estudia i coneix el patrimoni i la història local perquè informi el projecte.

La Junta de Govern va acordar, el 6 d´octubre passat, la suspensió de la tramitació dels plans urbanístics derivats concrets i dels projectes de gestió urbanística i d´urbanització complementaris. També va acordar la suspensió a l´atorgament de llicències de parcel.lació de terrenys, d´edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d´instal.lació o ampliació d´activitats o usos concrets i d´altres autoritzacions municipals connexes establertes per la legislació sectorial dins els àmbits afectats pel projecte de catàleg de patrimoni arquitectònic i elements d´interès històric i artístic de Canet de Mar. S´exclouen els àmbits, edificis o elements ja pre-catalogats per les Normes Subsidiàries de Planejament i els de titularitat municipal.

Imatge: Edifici del carrer de la Font número 8, seu de Ràdio Canet.
Arxiu Municipal

 

Informació publicada el dilluns 15 de novembre de 2004