Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Divendres
13.12.2013
19:30h
 
Una novel·la de ficció d'un viatge per illes, glaceres, boscs i volcans
Lloc
Sala d´audiovisuals del pavelló municipal d'esports (carrer Catalunya, s/n)
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l'ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Portada del llibreViatge a l'illa dels pingüins és una novel·la escrita per Bernat Gasull i editada per Voliana Edicions el 2013 i mitjançant la qual l´editorial va guanyar el passat 4 d'octubre de 2013 a Besalú el premi Liberisliber 2013.

Síntesi del llibre.

El dia 3 de juny de 1844, un bot amb catorze homes es dirigeix a un petit illot volcànic davant la costa d´Islàndia per caçar els darrers exemplars d´una espècie que es troba al llindar de l´extinció. Anys més tard, és en aquesta mateixa costa on un altre home és a punt d´enllestir un encàrrec singular: pujar d´un en un tots els volcans més emblemàtics d´Europa. Islàndia és el començament d´una aventura on el més arriscat no és fer el cim, sinó allò que, pujant-lo, et pots arribar a trobar: allò que no podies ni volies imaginar. Hi ha extincions molt més traumàtiques que no pas les d´algunes espècies, són les extincions personals; les que t´hi jugues la vida; una vida que avança de muntanya en muntanya; dels volcans d´Islàndia fins als Pirineus feréstecs de la Catalunya de final del segle XIX on el mite s´enfronta amb el progrés.

Bernat Gasull i Roig (1971), nat a Gràcia (Ciutat de Barcelona). De formació és biòleg. Té també estudis a l'entorn del món ambiental i paisatgístic. Ha fet una mica de tot i ara es dedica a tasques relacionades amb la promoció de la llengua catalana. Afeccionat a la natura i la muntanya és soci de la UEC de Gràcia i col·laborador en diverses revistes de muntanya. Més enllà d'articles té també editada una guia de muntanya amb el títol: 'Les ascensions de Verdaguer al Pirineu. Guia d'itineraris per resseguir les ascensions que Mossèn Cinto va realitzar als cims del Pirineu.' (Cossetània 2008). Ha seguit especialment la relació de Verdaguer i la muntanya, de manera especial l'ascensió a l'Aneto l'any 1882.