Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 30.11.2007

Al Ple d'aquest dijous 29 de novembre s'ha inclòs un punt d'urgència, a petició de la tinència d'alcaldia de Comunicació, Cultura i Urbanisme, que proposava acordar un seguit de qüestions a les quals s'ha arribat després dels informes rebuts, els contactes mantinguts i les reunions dutes a terme arran del tràgic succés del dimecres 21 d'aquest mes.

Al dictamen es proposava acordar:

Primer - Ratificar íntegrament la totalitat de les actuacions realitzades des de la producció de l'accident laboral (21.11.07) fins al dia de la data (28.11.07) per l'Alcaldia en particular, i pels restants càrrecs corporatius municipals, en general, encaminades a evitar riscos i perills en l'execució de les obres de rehabilitació de l'edifici Odèon i urbanització de la plaça Colomer.

Segon - Reiterar, per raons d'imperiosa urgència derivada de la situació d'inseguretat per a persones i béns, que l'actual statuts quo de l'immoble està suscitant, la sol.licitud del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l'objecte que es manifesti a la major brevetat possible entorn a les mesures de seguretat proposades per la direcció facultativa de l'obra, ja que representa un perill i un risc imminent de caiguda que afecta tant la seguretat de les persones com la dels edificis del voltant.

Tercer - Facultar tan àmpliament con en dret fos necessari, l'Alcalde president de l'Ajuntament de Canet de Mar per tal que actuï com a òrgan de contractació en aquest expedient, a l'objecte de remuntar la crisi creada.

El dictamen es va aprovar per majoria absoluta del Ple (10 vots a favor i 7 abstencions). 

Tal i com es va manifestar durant el Ple, d'acord amb el que han informat des de la direcció facultativa de l'obra, des dels serveis tècnics municipals i els professionals consultats d'estaments superiors vinculats amb el projecte, l'edifici presenta un perill d'esfondrament i l'Ajuntament ha de prendre les mesures adequades que facin possible solventar aquesta perillositat. L'Ajuntament no té competències en matèria de patrimoni cultural. Per aquest motiu s'ha sol.licitat resposta urgent a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Intervenció del tinent d'alcalde de Comunicació, Cultura i Urbanisme al Ple ordinari del 29/11/07