Aquest diumenge, 2 de desembre i amb la presència del bisbe de Girona, l'Excm. i Rvdm. Mons. Francesc Pardo, hem pogut gaudir d'un recital de música barroca organitzat per celebrar que la Casa museu exposa a partir d'ara, un dels manuscrits de l'arxiu musical de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau. Es farà de forma permanent, alternant periòdicament les peces originals. Per garantir-ne la seguretat i la conservació, s'ha habilitat una vitrina especial a la Sala de la ciutat de la Casa museu Domènech i Montaner. Aquest diumenge, just abans del concert, les autoritats locals, acompanyades de representants del Centre d'Estudis Canetencs i de l'Escola de Música de Canet, han mostrat al bisbe la peça que a partir d'avui ja es pot visitar. El Bisbat de Girona és propietari de l'arxiu musical de la Parròquia i que avui en puguem gaudir tots els canetencs i les canetenques es fruit d'un conveni que han signat l'Ajuntament i el Bisbat i que ha estat possible gràcies a la bona entesa i la col·laboració entre responsables d'ambdues institucions.
Mons. Francesc Pardo, ha vingut acompanyat de Mn. Joan Robé i del rector de Canet, Mn. Salvador Juanola. Han estat rebuts prèviament a l'Ajuntament per l'alcalde, Jesús Marín i per regidors i regidores del Govern de Canet. Després que el bisbe signés al llibre d'Honor de l'Ajuntament, s'han dirigit plegats cap a la Casa museu, on els esperaven regidors i regidores del consistori i les entitats locals. A banda de poder escoltar la música de la partitura exposada, s'han adreçat unes paraules als assistents. El bisbe, l'alcalde i el regidor de Cultura, Pere Xirau, han agraït la col·laboració de tothom, però sobretot del canetenc Mn. Joan Robé, que és qui ha tingut cura, durant molts anys, de la preservació d'aquest arxiu, mentre era a la Parròquia d'aquí Canet.
El fons de la capella de música de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau és d'una singularitat excepcional. Comprèn més de dos mil manuscrits musicals, la majoria del gènere religiós, que daten del segle XVII fins a principis del segle XX. És considerat com un dels arxius més importants del barroc musical hispànic pel repertori de compositors dels segles XVII i XVIII. És amb l'objectiu de difondre aquest valuós patrimoni històric local, que l'Ajuntament ha volgut exposar periòdicament una mostra singular d'aquest fons documental. L'espai escollit és l'equipament que acaba de patir una transformació museogràfica per adaptar-se als nous temps. S'hi ha habilitat un espai, que és coneix amb el nom de Sala de la ciutat i que és on a partir d'ara tots podrem admirar un d'aquests manuscrits de l'arxiu musical de la Parròquia.
Per celebrar-ho, s'ha conclòs la jornada amb un concert a l'Església parroquial. El grup Ensemble Cantbarroc hi ha ofert un repertori exquisit. Entre les peces interpretades hi havia la peça inèdita de Tomàs Milans, Que soberano prodigio, que és la que podeu veure exposada temporalment a la Casa museu. L'Ensemble Cantbarroc està format per Adriana Aranda (soprano), Nestor Pindado (baríton), Gabriel Vintró (violí barroc), Josep Cànovas (violí barroc), Miquel Gonzàlez (viola de gamba) i Jordi Ribell (clavicèmbal).
També podeu veure un resum en vídeo de l'acte: