Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet pels Drets Humans
Actes i activitats diverses sobre drets i deures de la ciutadania
PUBLICAT Dijous, 19.11.2009
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Dins del Pla Municipal de Ciutadania, l'Ajuntament prepara aquests dies, diferents actes relacionats amb els drets i els deures dels ciutadans, la cohesiķ social i el civisme.

Aquest divendres, 20 de novembre, és el Dia internacional dels Drets dels infants i és precisament aquest 2009 l'any que en fa 20 de la convenciķ dels Drets dels infants. I el divendres 10 de desembre és el Dia internacional dels Drets Humans. Per tot aixō i perquč des de l'Ārea de Participaciķ i Ciutadania de l'Ajuntament s'estan duent a terme diferents projectes relacionats amb la ciutadania, els seus drets i deures i la convivčncia i el civisme, s'aprofita aquest final d'any per agafar el relleu del que han fet les associacions ciutadanes a la Mostra d'Entitats d'enguany i dur a terme diferents impactes que volen d'una banda explicar-nos i de l'altra conscienciar-nos, sobre la importāncia de no baixar la guārdia i cometre l'error de pensar que en l'activisme pels drets humans ja estā tot fet.

El dissabte 21 novembre, a la Biblioteca P.Gual i Pujadas es recordarā la figura de l'Otília Castellví, una dona com n'hi ha poques que va viure una čpoca excepcional, una čpoca crua i fosca, dominada pels totalitarismes que destruien sistemāticament els drets humans. Taula rodona sobre Otília Castellví

El dimecres 25 de novembre l'Ajuntament es vestirā de gala per rebre el Síndic de Greuges, figura cabdal per a la defensa dels drets de la ciutadania, que signarā amb l'alcalde Joaquim Mas un conveni de colˇlaboraciķ que permetrā tenir a Canet un punt fix on dipositar les nostres queixes i que aquestes arribin a la Sindicatura.  La Sindicatura es desplaįarā dos cops l'any a Canet per atendre directament la poblaciķ que ho desitgi.  Visita del Síndic Rafael Ribķ

Abans d'aquesta signatura la Comissiķ Permanent de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputaciķ de Barcelona, de la qual Canet n'és membre actiu, es trobarā a l'Ajuntament per fer-hi una sessiķ de treball. I després anirem plegats fins a la Casa museu per visitar l'exposiciķ itinerant del Síndic de Greuges titulada Obrim portes al drets, que podrem visitar fins al 8 de desembre.

I el 15 de desembre, a la Casa museu, tindrā lloc una conferčncia titulada Els drets humans a casa nostra, a cārrec d'Amnistia Internacional.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^