ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Generalitat convoca ajuts d'atenció social per a persones amb discapacitat
PUBLICAT Dimecres, 22.09.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dimarts 21 de setembre s'ha publicat la convocatòria per a l'any 2021 per a la concessió de la prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrència d'atenció social a les persones amb discapacitat (AJUDES PUA), al Departament de Drets Socials.

Aquesta prestació té per objecte contribuir a les despeses ocasionades per l'adquisició de productes i actuacions destinades a permetre la promoció de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries, a fi de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la integració social.


imatge mans lliurePoden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o, en tot cas, haver presentat la sol·licitud de valoració o de revisió del grau de discapacitat abans de la publicació d'aquesta Ordre de convocatòria i que compleixin les condicions i els requisits que s'especifiquen en aquesta convocatòria.
 
En el cas dels menors de quatre anys, cal que tinguin un retard del desenvolupament maduratiu, l'evolució del qual pugui ocasionar una discapacitat residual segons els criteris dels serveis de valoració i orientació.

Si la persona beneficiària té 65 anys o més, cal acreditar que la condició de persona amb discapacitat es va instaurar abans de complir 65 anys.
 
En el cas de prestació per a transport per assistir a l'atenció precoç, el límit d'edat queda establert en sis anys.

Les sol·licituds s'han de presentar mitjançant el formulari de sol·licitud que es pot obtenir a través d'internet, a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat), o a les dependències del Departament de Drets Socials (http://treballiaferssocials.gencat.cat/registres).

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació necessària és d'un mes a comptar des de les 9.00 hores de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre de convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (data publicació: 21/09/2021) fins a les 14.00 hores del dia en què finalitza el termini.
 
La tipologia, les condicions d'accés i les quanties màximes de les prestacions d'atenció social a persones amb discapacitat són les següents:

1. Prestacions per a mobilitat i transport.
1.1 Prestacions per a mobilitat.
1.1.1 Obtenció o reconversió del permís de conduir.
1.1.2 Adaptació de vehicle.
1.2 Prestacions per al transport per assistir a determinats serveis.
1.2.1 Atenció precoç.
1.2.2 Ensenyament reglat postobligatori i formació ocupacional en centres autoritzats per a l'alumnat més gran
de 16 anys.
 
 
 
 

^