Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

NotÝcies
PUBLICAT Dijous, 26.08.2021
fira modernista banner

cartell modernista 21Des de l’└rea de Promociˇ Econ˛mica, Comerš, Consum i Turisme fa mesos que es treballa per tal de poder, un any desprÚs, tornar a celebrar la Fira Mercat Modernista a Canet de Mar.

Malgrat la complexitat de la situaciˇ que encara ara patim a causa de la pandŔmia sanitÓria de la COVID-19, des de l’└rea son plenament conscients de quŔ l’ediciˇ d’enguany no podrÓ oferir el mateix format que en les passades edicions. Tanmateix, s’estÓ treballant per tal de poder organitzar un esdeveniment que permeti als ciutadans i visitants gaudir d’una bona experiŔncia.

Com cada any, apelĚlem a la participaciˇ i implicaciˇ de la ciutadania i del teixit comercial i associatiu que tant caracteritza el nostre poble. 

La reserva d'entrades per gaudir de les activitats programades i per les tradicionals rutes guiades pels racons modernistes mÚs emblemÓtics del municipi s'activarÓ el pr˛xim dimecres 1 de setembre. La reserva es farÓ:

Aquest 2021, reprendre el tema que va quedar pendent l’any passat i la temÓtica entorn de la qual girarÓ la Fira serÓ “La Fotografia i el Modernisme”.

Cal tenir present que a l’Ŕpoca modernista la fotografia va comenšar a ser un mitjÓ d’expressiˇ artÝstica i un mitjÓ per captar la realitat social del moment. Els fot˛grafs comencen a tenir un interŔs p˙blic i l’evoluciˇ de l’estudi fotogrÓfic va anar paralĚlela a la de la innovaciˇ tŔcnica i a la importÓncia que la professiˇ de fot˛graf va anar adquirint en la societat. 

Una altra figura molt popular a l’Ŕpoca va ser el fot˛graf minutero que es podia trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, grÓcies a la pesada cÓmera que carregaven i que feia de “cambra fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes mÚs populars tambÚ poguessin tenir els seus retrats de famÝlia.

Volem que tothom tingui el seu retrat per guardar un bon record d’aquesta Fira, ja sigui anant a l’estudi fotogrÓfic o buscant al fot˛graf minutero que trobaran per la Fira.

Programa Fira Mercat Modernista Canet de Mar 2021

Programa Fira Mercat Modernista Canet de Mar 2021

Fitxer: Programa_Fira_Modernista_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 2
Mida: 4,06 MB