ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament i Salut acorden un seguit de mesures específiques per controlar l'increment de positius a Canet
PUBLICAT Dijous, 18.02.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

cribratge massiu noves mesures canetLes últimes dades facilitades pels serveis públics de Salut sobre la incidència de la COVID-19 al nostre municipi mostren un increment significatiu de casos positius de SARS-CoV-2. Davant d'aquestes dades, l'Ajuntament de Canet de Mar va demanar a la Regió Sanitària de Girona prendre mesures específiques al nostre municipi per tal de conèixer i controlar tots els brots del virus que actualment hi ha al poble.

En aquest sentit, aquest dijous 18 de febrer al matí s'ha reactivat i reunit la Comissió Tècnica de seguiment de la COVID-19 formada per representats i tècnics municipals, personal del CAP de Canet de Mar i responsables de la Regió Sanitària de Girona per tal de prendre mesures específiques que permetin tallar les cadenes de transmissió del virus.

Concretament, les mesures específiques que es prendran a Canet de Mar són les següents:

Cribratge massiu als centres educatius del municipi

Davant de l’increment de casos positius en persones que comprenen les edats d’entre 0 i 20 anys i del nombre de classes que s’han hagut de confinar al nostre municipi,  Salut ha decidit fer un cribratge massiu a quatre centres escolar de Canet on hi ha hagut una major incidència de la COVID-19.

Aquest cribratge, que ha començat aquest mateix dijous a l’Institut Sunsi Móra, es farà als centres i permetrà poder localitzar també casos positius d’entre els familiars d’aquests alumnes que, majoritàriament, no mostren cap símptoma del virus.  

Concretament, el calendari del cribratge serà el següent:

  • Institut Sunsi Móra  - 18 de febrer.
  • Institut Lluís Domènech i Montaner – 19 de febrer.
  • Escola Turó del Drac – 22 de febrer.
  • Escola Misericòrdia – 23 de febrer.

Des de les àrees de Sanitat i Educació de l’Ajuntament s’ha demanat als responsables de la RS de Girona que es tingui en compte la resta de centres educatius que hi ha al municipi per tal de tenir una visió més amplia de la incidència de la COVID-19 a la comunitat educativa del municipi.

Seqüenciació de les mostres
Una altra de les mesures que es duran a terme al nostre municipi serà la seqüenciació de les mostres obtingudes a través de proves PCR.

En aquest sentit, des de la Regió Sanitària de Girona s'ha assegurat que s'ha demanat a l'ICS prioritzar l'estudi de les mostres dels tests que arribin des de l'Àrea Bàsica de Salut de Canet de Mar per tal de poder concretar si alguna d'elles detecta el contagi d'alguna de les noves variants que han aparegut del SARS-CoV-2. Tanmateix, de moment, no s'ha pogut relacionar cap mostra positiva amb alguna d'aquestes noves variants.

Ampliació dels contactes – Cribratge dirigit
Aquesta mesura consisteix a ampliar el cercle de contactes a qui realitzar una prova PCR en cas de positiu. En aquest sentit, quan es detecti una persona positiva s'ampliarà la possibilitat de realitzar una prova PCR a totes aquelles persones que hagin tingut contacte, estret o no, amb la persona positiva. Aquestes persones, en cas de resultar negatives, no hauran de realitzar la quarantena que sí que han de seguir els contactes estrets d'un positiu.

També s'ampliarà la cerca de contactes estrets a aquelles persones que han estat en contacte amb la persona positiva passades més de 48 hores. Aquestes tampoc hauran de fer quarantena i no comportarà baixa laboral.

Aquesta mesura és semblant al cribratge poblacional, però en aquest cas permet incidir més directament en aquells cercles relacionats amb una persona positiva.

D'aquesta mesura, cal destacar que s'utilitzaran els tests PCR en comptes dels tests d'antígens (TARs) en els contactes estrets de les persones positives.

Aquesta mesura es començarà a implementar a partir d'aquest divendres 19 de febrer amb la cerca de contactes de les persones positives detectades al municipi en els últims dies. 

Positius dispersos

Un cop realitzats els estudis corresponents, des de la Regió Sanitària de Girona han afirmat que no s'han detectat brots concrets a Canet de Mar. En aquest sentit, han assegurat que aquest repunt de casos positius detectats al municipi es troben dispersos per tot el municipi, però que no hi ha cap focus localitzat.

Des de la RS de Girona també han explicat que el repunt de casos positius es deu al fet d'haver ampliat el nombre de proves arran dels cribratges que es van realitzar la setmana passada als membres de les meses electorals i als cribratges que es van realitzar a les famílies de les classes confinades del municipi. Segons els experts, la gran majoria d'aquests casos han estat asimptomàtics.

Tanmateix, des de l'Ajuntament i la Regió Sanitària de Girona s'adverteix a la població que en els pròxims dies el nombre de casos positius al municipi augmentarà a causa dels cribratges que es realitzaran a les escoles i de les proves que es faran als contactes de les persones positives. Cal destacar que la realització d'aquestes proves ens permetrà poder detectar els casos asimptomàtics que actualment hi ha al municipi i tallar les cadenes de transmissió.

Des de l'Ajuntament seguim demanant a la població que extremi les mesures de seguretat contra la COVID-19 per evitar nous rebrots. En aquest sentit se segueix insistint amb la necessitat de dur la mascareta degudament col·locada – tapant nas i boca –, evitar al màxim el contacte amb persones d'altres bombolles, respectar la distància de seguretat i portar una bona higiene de mans.

Podeu consultar totes les mesures i restriccions vigents per evitar els contagis en aquest enllaç.

banner distància mans mascareta

^