Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
GUIA: Tot el que cal saber sobre la Fase de Nova Normalitat
PUBLICAT Divendres, 19.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic
portada nova realitat

Aquest 19 de juny, Canet de Mar, juntament amb la resta de poblacions de Catalunya, ha passat a la Fase de ‘Nova Realitat’ decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest decret, es posa fi a la Fase 3 de la desescalada i s’inicia la ‘ fase de represa’.

Tot i que encara no es coneix la durada exacte d’aquesta fase, estā previst que s’allargui fins que hi hagi una vacuna o un tractament eficaį contra la COVID-19. Aquesta nova fase estā basada en la convivčncia amb el coronavirus, la prudčncia  i l’autoresponsabilitat.
NOVES MESURES DE SEGURETATÚs de mascareta

Les mascaretes seguiran sent obligatōries per a les persones majors de sis anys en espais oberts i tancats sempre que no es pugui mantenir la distāncia social de seguretat entre les persones i grups de convivčncia no habitual.

La mascareta és obligatōria al transport públic.

Distāncia

S’ha de garantir la distāncia interpersonal d’1,5 metres entre persones i grups. Quan aquesta distāncia no sigui possible caldrā utilitzar obligatōriament la mascareta. Només les persones que conviuen de forma habitual poden reduir aquesta distāncia.

Establiments i activitats d'hostaleria i restauraciķ

En els establiments d'hostaleria i restauraciķ, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l'aire lliure com en edificis i espais tancats, en quč es preveu el consum d'aliments i begudes que facin inviable l'ús constant de mascareta:

  • S'ha garantir en tot cas la distāncia física interpersonal de seguretat entre persones o grups de persones.
  • S'ha de fomentar la prereserva.

Fins al 24 de juny, inclōs, serā aplicable:

  • Establiments i locals oberts al públic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestaciķ de servei: capacitat al 50%.
  • Espais a l'aire lliure oberts al públic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestaciķ de servei: capacitat al 75%

Limitaciķ d’aforament i activitats

Caldrā garantir un espai de 2,5 metres quadrats per persona.

Preferentment, totes les activitats s’hauran de fer a l’aire lliure (si és possible).

A les activitats als espais públics, s’han d’evitar les aglomeracions i no es poden superar les limitacions d’aforament establertes i /o modificar la disposiciķ de seients.

Caldrā també establir mesures de circulaciķ dels assistents per evitar aglomeracions i contacte en els creuaments o punt on pugui haver-hi major aflučncia.

Mobilitat

Actualment, ja estā permesa la mobilitat entre les regions sanitāries de tota Catalunya perō encara no entre comunitats autōnomes. Estā previst que aquesta limitaciķ acabi el prōxim 22 de juny, moment en quč els desplaįaments per tot l’Estat espanyol estaran permesos. Aquest mateix dia també estā previst que s’obrin les fronteres a l’espai Schengen, per tant els turistes comenįaran arribar  es podrā sortir de l’Estat.

Recorda...

Card Fase Nova Realitat

  • Cal protegir les persones més vulnerables. Aquestes han de tenir una atenciķ preferent en establiments i activitats.
  • Neteja’t sovint les mans.
  • L’ ús de mascareta és obligatori sempre que no es pugui mantenir la distāncia de seguretat entre persones.
  • Cal mantenir una distāncia de seguretat de com a mínim 1.5 metres entre persones que no convisquin.

 SI TENS MÉS DUBTES:

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^