Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Manifest del 17 de maig contra la LGTBIfòbia
PUBLICAT Dijous, 16.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Ajuntament 17 de maig LGTBIL'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament i tot l'Equip de Govern ens conviden a celebrar aquesta jornada i a condemnar les actituds de rebuig a les persones per orientació sexual o identitat de gènere.

Manifest

El 17 de maig es commemora el dia contra l’homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia arran de l’eliminació, l’any 1990, de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut. 23 anys després, l’OMS va anunciar que el 2018 deixaria  de  considerar la transsexualitat com un trastorn mental per a considerar-ho "incongruència de gènere". Des de llavors, internacionalment cada 17 de maig es commemora el Dia Mundial contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, com a mostra de rebuig a qualsevol mena de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.

Per això, és un dia per tornar a recordar i condemnar enèrgicament la situació de violència i discriminació que estan patint, a entre altres llocs arreu del món, les persones lesbianes, gais, trans i bisexuals a la república russa de Txetxènia fruit de la persecució organitzada per part les autoritats d’aquest país.

El 17 de maig és un dia per reclamar la fi de les agressions homòfobes també a casa nostra. Cal dir-ho fort i clar. La LGTBIfòbia, l’odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals genera violència, i ho fa de moltes maneres.

A Catalunya ja vam fer un pas important en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI amb La Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada el 2 d'octubre de 2014 al Parlament de Catalunya. Quatre anys després, és urgent el seu desplegament i aplicació efectiva per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per tal d’assolir la igualtat real, es fa inevitable qüestionar de manera transversal l’heteronormativitat que socialment i culturalment imposa el nostre sistema heteropatriarcal pressuposant una única orientació sexual i dues identitats de gènere (home-dona) estanques.

La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seva promoció i comprometre’s a no fer ni un pas enrere.

El 17 de maig, Dia contra la LGTBIfòbia, ha de servir per reclamar, doncs, la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere. La lluita contra la LGTBIfòbia és una lluita moral i política, la lluita de totes i tots els i les qui creiem en una societat més justa, més generosa i més respectuosa.

En aquest sentit, a CANET ens cal:

Elaborar  una diagnosi i un Pla municipal per la diversitat sexual i de gènere,   que  englobi  el  conjunt  de  polítiques  i mesures per a promoure, defensar la igualtat i garantir els drets de les persones lesbianes,  gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

Així com manifestar el compromís de l’Ajuntament de desplegar i fer complir   la  Llei   11/2014   per   garantir   els   drets   de   lesbianes,   gais,   bisexuals, trans i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Canet de Mar

Per això, a Canet Commemorem, com cada any el  17  de  maig - Dia  Mundial contra l'homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia - , penjant el símbol que representa la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana del consistori.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^