Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Consum inicia una campanya informativa sobre l'etiquetatge de fruites i hortalises
PUBLICAT Dilluns, 05.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

imatge cartell fruites i hortalisesEns fem ressō, a través de l'Ārea de Promociķ Econōmica, de la campanya que ha posat en marxa l’Agčncia Catalana de Consum sobre l’etiquetatge de les fruites i hortalisses fresques. Inicialment és una campanya informativa, per comprovar el grau de compliment normatiu pel que fa a l'etiquetatge de les fruites i les hortalisses, i de forma més específica, comprovar que la informaciķ alimentāria sigui precisa, clara i fācil de comprendre; que no indueixi a error a les persones consumidores i que s'informi adequadament segons les especificitats de la normativa.

L’etiquetatge dels productes és obligatori i prové directament de dos drets dels consumidors: el dret de la seguretat i el dret a la informaciķ. Per tant, els productes o béns que es posen en circulaciķ en el mercat, han d’anar etiquetats d’acord amb la normativa vigent. S'han repartit per botigues i parades dels mercats que venen aquests productes, 40.000 fulletons informatius explicant les dades mínimes que han de contenir obligatōriament les etiquetes, que sķn les següents: 

•    La denominaciķ comercial del producte
•    El preu per unitat de mesura
•    La zona d’origen
I en els casos en quč la normativa especifica ho estableixi, també han d'incloure:
•    La varietat
•    La categoria
•    El calibre (diāmetre/pes/longitud)

Aquesta campanya prendrā forįa a partir del 15 de novembre, amb una primera campanya d'inspecciķ únicament informativa. I a partir del 2019, se'n farā una segona, perō aquesta ja amb sancions si es detecten irregularitats. Els controls es realitzaran sobre la disponibilitat, la colˇlocaciķ i la presentaciķ de la informaciķ alimentāria obligatōria en fruites i hortalisses.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^