Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
La inaugurem coincidint amb el Dia Internacional dels Museus
PUBLICAT Dilluns, 14.05.2018

Cartell Miquel BlayDissabte 19 de maig a les 19.00 hores, s'inaugura a la Casa museu Domènech i Montaner, l'exposició "L'escultor Miquel Blay i la seva aportació al Modernisme". Miquel Blay és un escultor de finals del segle XIX i principis del XX i la seva obra més destacada a Canet és la tomba de Florentina Malató, que es troba a la cripta del Castell de Santa Florentina. La seva figura va quedar una mica en segon terme, eclipsada per altres noms de l'època, però amb el temps se l'ha reconegut i se'l considera com un dels més destacats en escultura modernista. Són obres seves Els primers freds (1892, Museu d’Art Modern de Barcelona), Eclosió (1908), Cançó popular, grup escultòric del Palau de la Música Catalana, la font de la plaça d’Espanya, de Barcelona, i el monument a Mariano Moreno, de Buenos Aires.

Aquesta inauguració es fa coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, a la qual s'afegeixen molts museus de Catalunya i que té la Nit dels Museus com un dels principals atractius. És una exposició que portem a terme gràcies a una subvenció de 3.000 euros que ens ha atorgat la Diputació de Barcelona en el marc del catàleg de serveis 2018 - 2019.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats. Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany la nit del dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals. Consulteu l'agenda del DIM 2018.