Botó que mostra/amaga menú lateral
Discurs de cap d'any - 2015
 

Benvolguts i benvolgudes,

Aquesta no és la primera ocasió en què m’adreço a tots vosaltres des dels micròfons de Ràdio Canet, però sí que és el primer Nadal que ho faig com a alcaldessa. Quan preparava aquestes paraules de felicitació de les festes em venien al cap les moltes vegades que al llarg de la meva vida he escrit postals de Nadal a amics i familiars.  Les festes il•lusionen i tots ens omplim de bons propòsits que amb més o menys encert després intentem dur a terme.

Vull per al 2016 seguir treballant amb humilitat però amb el mateix pas ferm cap a la realització dels projectes que amb els meus companys a l’Ajuntament tenim marcats al full de ruta. Volem que el futur espai cultural de Canet aixequi fonaments. I que el centre de dia per a la gent gran esdevingui no projecte, sinó realitat.

Volem consultar-vos quines inversions creieu que s’han de fer al municipi durant l’any 2016.

Volem fer de l’Ajuntament un espai amable i accessible, connectat amb el món i que estigui al servei dels canetencs.

Volem mantenir la col•laboració amb les entitats i els grups veïnals. Saber què penseu i opineu, com ens veieu i com ens podem ajudar mútuament.

Tot això són desitjos expressats des del convenciment que ho podem fer.  Hi estem decidits. A mi m’agrada treballar en equip. De fet, aquesta és l’única forma de treball que conec. Les coses ben fetes neixen de la col•laboració i l’esforç conjunt. I per això la confiança és essencial. Jo confio en la meva gent i a vosaltres us demano de nou que ens seguiu fent confiança.

En mig any hem fet molta feina.  A l’Ajuntament es treballa i de valent. Us ho puc assegurar, ara que hi sóc cada dia i moltes hores.  I el que vull és que això se sàpiga. Vull que us arribi com treballem i tot el que fem.  L’Oficina d’Atenció al Ciutadà és una de les nostres prioritats. L’Oficina i el web municipal són les entrades a l’Ajuntament. Per això volem que aquestes portes estiguin obertes. I que hi entreu.

Hem estat escenari de Joc de Trons i estem aprofitant el gran ressò exterior que el rodatge d’aquesta sèrie nordamericana ens ha aportat per crear noves sinèrgies entre comerç, cultura, oci i turisme i ser presents arreu.

Ens hem declarat municipi acollidor de persones refugiades i gràcies a l’excel•lent tasca conjunta de les entitats i organismes del Consell Municipal de Cooperació estem desenvolupant projectes socials que són bàsics per arribar a les famílies amb dificultats.

El món gira de pressa i avui dia dóna la sensació que ha augmentat la velocitat. Sembla com si tots plegats ens haguéssim posat a empènyer alhora. Com sempre al llarg de la història, ens hem de reinventar, de renéixer en aquells aspectes i vivències col•lectives que ens faran avançar, però no córrer. Per això us desitjo pau. Des de la pau de cadascú podem posar fre a la voràgine que ens accelera col·lectivament.  Però us demano que no us atureu, que no ens deixem vèncer pels qui s’alegraran del nostre fracàs. Endavant, sempre endavant, com a poble i com a país.

M’agradaria acabar amb la lectura d’un bonic poema que m’ha caigut a les mans els darrers dies i que trobo que el seu missatge m’identifica força:

No deixis que el dia s'acabi
sense haver crescut una mica
sense haver estat feliç,
sense fer més grans els teus somnis.
No et deixis vèncer pel desànim.
No permetis que ningú et tregui el dret a expressar-te,
que és quasi un deure.
No abandonis les ànsies de fer de la teva vida
alguna cosa extraordinària.
No deixis de creure que la paraula i la poesia
sí poden canviar el món.
La vida és desert i oasi.
Ens fa caure, ens colpeix, ens ensenya,
ens converteix en protagonistes de la nostra pròpia història.
Encara que el vent bufi en contra,
la poderosa obra continua:
tu pots aportar-hi una estrofa.
No deixis mai de somniar,
perquè en somnis l'home és lliure.

Walt Whitman

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^