Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 21.07.2015

A la comarca s’hi conreen un gran nombre de varietats de tomàquets; entre les més apreciades per menjar amanit  hi trobem el tomàquet de pometa i el de Montserrat. El tomàquet de pometa és una varietat de tomàquet d’amanir sense ni un punt d’acidesa, una de les joies gastronòmiques de l’horta del Maresme. El de Montserrat es caracteritza per ser força buit per dins, amb poca polpa i de color rosat. El gust dolcet, refrescant i gens àcid, fa que sigui la varietat més apreciada per menjar amanit. Tot i ser dues varietats típiques de la comarca, el fet de ser poc productives davant de les actuals varietats híbrides de tomàquet fa que la producció sigui limitada. Per tal de recuperar aquestes varietats, que des del punt de vista organolèptic són excel•lents, alguns restaurants del Maresme ja l’incorporen a la seva oferta gastronòmica i també ja es poden trobar en fruiteries i altres establiments. Alguns pagesos també  han començat a apostar fort per aquestes varietats tan bones. Tot plegat, incentiva l’activitat agrícola del Maresme alhora que s’impulsa la comercialització dels productes de proximitat i es vincula l’oferta gastronòmica de la comarca a l’activitat agrària.

A Canet de Mar participen 2 restaurants a les Jornades, El Parador de Canet i Sake Tasca Japonesa

RESTAURANT EL PARADOR DE CANET
Ctra. N-II Km. 660,8
Tel. 93 794 06 94
www.paradordecanet.com
info@paradordecanet.com www.facebook.com/paradordecanet
Twitter: @ParadorCanet
Vespres tancat, excepte divendres i dissabte
Plats:
Milfulls de tomàquet del Maresme i mozzarella. 6,95 euros
Bacallà amb salsa de tomàquet del Maresme. 10,05 euros
Entrecot amb salsa de tomàquet i verduretes. 18,90 euros
(IVA inclòs)
Els plats també estaran disponibles al menú de dia feiner, a 14,50 euros
(IVA inclòs)

SAKE TASCA JAPONESA
C/ Francesc Cambó, 7
Tel. 93 171 30 76
sakesushi@hotmail.es
Facebook: saketascajaponesacanetdemar
Els vespres de dimarts a diumenge, i els dilluns tot el dia tancat
Uramaki de gamba en tempura amb emulsió de tomàquet
Preu: 8 euros (8 peces) (IVA inclòs)


Per trobar tota la informació sobre els “Productes de la Terra” -productes, productors, receptes, restaurants- consulteu el web www.ccmaresme.cat/productesdelaterra

Jornades del Tomàquet - 2015

Jornades del Tomàquet - 2015

Fitxer: Tomaquet15_web.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 3.21 MB