ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Amb els residus, a Canet no tot s'hi val!
PUBLICAT Dimarts, 26.06.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic


inspecció brossa - juny 2018Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar, s’han reprès les accions per tal de millorar la qualitat de la recollida selectiva de residus municipals i en concret, de reduir el rebuig.

El passat dijous 21 de juny, diverses persones de l’àrea de Medi Ambient, incloent el regidor Josep Ma Masvidal, responsables del Consell Comarcal i de l’empresa Resmar, encarregada del servei de recollida, van realitzar una ruta pel poble per tal d’inspeccionar les bosses tretes incorrectament.

Durant el matí es va inspeccionar el contingut de diverses bosses per tal de comprovar la presència de residus reciclables com envasos, paper, cartró o matèria orgànica, que no haurien de treure’s el dimecres, dia del rebuig. En els casos en que ha estat possible identificar els propietaris de les bosses abandonades, s’incoarà un expedient sancionador amb la multa corresponent.

També es va aprofitar l’ocasió per informar el veïnat del calendari del porta a porta, dels beneficis de la recollida selectiva de residus i de les conseqüències que pot tenir el fet de no complir amb la normativa.

Tot i que el municipi de Canet de Mar és un referent en matèria de residus i els bons resultats de recollida selectiva s’han mantingut durant el 2017(tal i com mostra l’informe de residus publicat ), el nivell de bosses mal tretes, ja sigui per no separar els residus o bé per treure residus el dia que no toca, és molt superior al que seria desitjable. Això fa que una minoria de persones empitjori la imatge del poble, generi molèsties als veïns i obligui a augmentar les despeses en neteja viària.

Inspecció brossa - juny 2018Des de fa dues setmanes, el servei de recollida de residus de la nit està fent èmfasi en recollir únicament les bosses que es treuen correctament cada dia, és a dir, aquelles corresponents a la fracció que toca segons el calendari i, a l’hora, etiquetar les bosses que es treuen incorrectament.

En el cas del rebuig, el dimecres a la nit l’empresa no recollirà aquelles bosses que continguin clarament residus reciclables com envasos, paper, cartró o matèria orgànica i hi posarà l’adhesiu groc corresponent. Perquè com ja s’ha explicat altres vegades, dimecres, no tot s’hi val! Pensem que tots els residus recollits com a rebuig van a la planta de tractament de residus de Mataró on s’incineren, després d’un triatge previ en què es pot separar un petit percentatge de materials reciclables i una part de la matèria orgànica, de mala qualitat (donat l’elevat percentatge d’impropis).

Aquesta acció es reforçarà amb diferents campanyes d’informació, comunicació, inspecció i sanció (si fos necessari) que es portaran a terme des de l’àrea de medi ambient.

Calendari recollida selectiva - 2018

^