ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
18.10.2013
19:30h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació de l’informe de la Plataforma per la Llengua En español o nada 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques i del llibre ¡En cristiano! de l’historiador Ignasi Bea
Activitat del Correllengua 2013
Lloc
Sala d´audiovisuals del pavelló esportiu municipal
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l'ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Conferència

Cartell en español o nadaL’Eloi Torrents de la Plataforma per la Llengua ens presenta l’informe “En español o nada” 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques en què es descriuen 40 casos de ciutadans i ciutadanes dels territoris de parla catalana que han estat discriminats per les administracions públiques per utilitzar el català. L'informe, que ha comptat amb la col•laboració de la Fundació Catalunya, posa de manifest que els ciutadans dels territoris de parla catalana no tenen garantits els drets lingüístics reconeguts en l'ordenament jurídic, i també demostra que encara hi ha ciutadans que s'arrisquen a ser discriminats, vexats i, fins i tot, agredits físicament per utilitzar el català davant les instàncies públiques.

Síntesi del llibre ¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana

Aquest llibre sorgeix de la voluntat de donar veu a persones que en els darrers anys han patit casos de discriminació lingüística arreu dels Països Catalans pel simple fet d'emprar la seva llengua amb normalitat en tractar amb les forces de seguretat de l'Estat. Des del 1996 fins al 2012, tretze casos que demostren que aquest tipus de situacions, malauradament, no són cosa del passat i segueixen tenint lloc avui en dia a Barcelona, Palma, Dénia, Ondara o Girona. Casos patits en «democràcia», a excepció dels dos darrers, ocorreguts durant el franquisme, però que l'autor ha considerat convenient explicar per la seva significació i per tal de mostrar la cara més quotidiana de la repressió a la llengua durant el seu període més àlgid.

Ignasi Bea Seguí (Barcelona, 1984) és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), postgrau en Història Contemporània i actualment doctorant en Història Política i Social. Ha escrit en revistes com Icària. Papers de l’Arxiu Històric del Poblenou i Gazeta, revista d’història de la premsa. Des de 2011 és regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat.

^