ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
11.10.2013
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre Sociolingüística per a joves del segle XXI de Jordi Solé i Camardons
L´acte inclou la lectura del manifest del Correllengua 2013 escrit pel filòsof Josep-Maria Terricabras
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l'ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

cartell sociolinguística - 2013Jordi Solé i Camardons (Oliana, 1959) és catedràtic de llengua catalana i literatura a secundària, ha treballat durant cinc anys d´assessor LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social), i des del 2010 fa de professor al Maresme. És practicant de la sociolingüística i treballa en l´independentisme des dels 17 anys. Ha impulsat diverses publicacions, té centenars d´escrits publicats, i són seus els llibres: Sociolingüística per a joves (1988), Soziolinguistika Gazteentzat (1991), Text i context. Lectures des de la sociolingüística (1991), Sobirania sociolingüística catalana (1991), Iniciació a la sociolingüística (1992), Les paraules del futur (1995), Història social i política de la llengua catalana (1996), Els silencis d´Eslet (1996), Poliglotisme i raó. El discurs ecoidiomàtic de Delfí Dalmau (1998), El poliedre sociolingüístic (2001), Diccionari de sociolingüística (2001), La Síndrome dels Estranys Sons (2003), Les set tribus de la nació catalana (2004), La llengua que ens va parir. Set pensadors a la recerca del català (2007), Realitat i vitalitat de la llengua catalana (2009) i Independència o mort... de la llengua (2011).

Text de la coberta posterior

Aquest llibre recupera l´esperit de Sociolingüística per a joves, un èxit de vendes durant els anys 80 i 90, però ara totalment actualitzat. Sense trair l´estil i l´esperit que el va veure néixer, conserva l´esquema i els apartats però amb correccions, esporgades necessàries, molts nous afegits, nova bibliografia, nous subapartats temàtics, nous exemples que aclareixen els comentaris teòrics i incorporant molts conceptes i comentaris actuals en tots els apartats. Un llibre nou adreçat ara als joves dels segle XXI.

La nostra proposta ara queda més clara que mai: independència o mort de la llengua. I aquest doble objectiu: llengua i independència, que va ser iniciat pels joves del segle XX, haurà de ser continuat i enllestit pels joves catalans del segle XXI, sobretot per ells, perquè la gent, els joves del segle passat hem posat les bases, amb errors i amb encerts, però ara us toca a vosaltres enllestir la feina, per la llengua, per la cultura, pel país i per la diversitat del planeta de les llengües. Però sabent bé el terreny que trepitgem, sense cofoismes ni derrotismes. Tot està per fer i tot és possible encara.

Un treball breu però ple de contingut, clar i dinàmic, que vol presentar la quintaessència de la sociolingüística als joves, una sociolingüística a fons i compromesa amb la nostra situació, però que pot servir també per al públic adult interessat en el tema, de manual per als estudiants i de punt de partida als professors d´institut, d´escoles normals, de reciclatge i de la universitat.

El llibre, concebut des de la consciència i la pràctica sociolingüística ecoidiomàtica, vol ser no un “catecisme” doctrinari sinó una proposta d´ètica sociolingüística, un llibre integrat en el discurs de la responsabilitat, perquè tots els parlants som en alguna mesura responsables del present i del futur de les llengües.

^