ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Activitats de cinema a la Biblioteca
PUBLICAT Dimarts, 04.09.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

A partir de setembre comencen un seguit d'activitats relacionades amb el cinema. Es faran projeccions relacionades amb Segundo de Chomón i activitats i tallers.

Cartell bibliolab - 2018A la Biblioteca P. Gual i Pujadas a partir del setembre comencen un seguit d’activitats relacionades temàticament amb el cinema. Aquestes activitats ens faran conèixer de més a prop el setè art, i en trobarem a partir del 8 anys.

A banda, el més menuts també tindran la seva ració de cinema, però en un altre context: farem projeccions relacionades amb Segundo de Chomón: cineasta pioner dels anys 30.

Les accions relacionades amb el cinema, formen part del programa Bibliolab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, on es pretén desenvolupar i donar suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col•laboratiu obert a la ciutadania. Amb aquest programa, la Corporació pretén fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania -habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones- en àmbits com l’educació, la cultura i l’emprenedoria. Ho farà sota els criteris de l’equitat d’accés, la sostenibilitat econòmica, l’eficiència, la qualitat de servei i la pertinença; aprofitant i posant en valor els recursos i treball en xarxa de les biblioteques, equipaments pròxims al ciutadà i arrelats al territori.

Els objectius del Bibliolab son:

• Impulsar el desenvolupament individual i col•lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació.
• Capacitar en l’ús i oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital.
• Fomentar el valor de l’experiència: l’experimentació s’ha situat en el centre del model d’aprenentatge i ha d’impregnar tot accés al coneixement de manera transversal.
• Promoure la participació: implicar la comunitat de forma activa en la concepció i el desenvolupament de les accions. Els projectes han de tenir un esperit eminentment educatiu, però de manera crítica i horitzontal, no dirigida i generadora de ciutadania passiva.
• Incrementar el valor social de les biblioteques públiques: obrir el seu enfocament, erigint-se en un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació i acompanyant els seus usuaris en l’adaptació als canvis que es produeixen.

^