ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
10.10.2015
17:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Taller de llengua de signes catalana
Activitat del Correllengua 2015
Lloc
Plaça de la Llenya
Durada
Fins a les 8 del vespre
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Mostra

Bon dia Catalunya - Plataforma per la llengua - 2015El dissabte 10 d´octubre, des de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre, davant la biblioteca P. Gual i Pujadas a la riera de Sant Domènec, tothom tindrà l´oportunitat de participar en un taller de llengua de signes catalana.

Si vols aprendre alguns signes i vols conèixer de prop la llengua pròpia de les persones sordes signants de Catalunya, participa en aquest taller obert a tots els interessats.

L´activitat està organitzada per la Plataforma per la Llengua Canet de Mar amb la col·laboració del Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró i del laboratori de llengua de signes catalana de la Universitat Pompeu Fabra.

Informació sobre la llengua de signes catalana

La llengua de signes catalana, coneguda habitualment per la sigla LSC, és emprada per unes 25.000 persones, entre persones signants i també les persones oients que s´hi relacionen: familiars, amistats, ensenyants, intèrprets.

La LSC, com les altres llengües de signes, acompleix totes les funcions comunicatives, amb estructures lingüístiques específiques, que es produeix en modalitat gestual i visual. Com tota llengua viva, té unes característiques pròpies i evoluciona constantment. Interactua amb altres llengües, en rep influències i incorpora nous conceptes culturals i científics per adequar-se a la societat del coneixement. El desconeixement ha fet que, fins fa poc, es pensés que les llengües de signes eren meres gesticulacions, una mena de mímica.

La LSC és capaç d´expressar la infinitat de pensaments que la ment humana pugui imaginar. Amb la LSC podem expressar els nostres sentiments, explicar un conte, ensenyar ciència o fer poesia. L´aprenentatge i l´ús de la llengua de signes contribueixen a la plena integració social de les persones sordes signants. També és un enriquiment lingüístic i cultural per a tothom, que eixampla el patrimoni i les capacitats comunicatives de tota la ciutadania, sorda signant, sorda oralista i també oïdora.

Més informació sobre la llengua de signes catalana a: http://llengua.gencat.cat/permalink/6704109d-5386-11e4-8f3f-000c29cdf219

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^