ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
"Respirem solidaritat" i "Ritme Alaia", els projectes més votats del Pressupost Jove
PUBLICAT Dijous, 19.01.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

pressupost jove 017La Masoveria va acollir el 21 de desembre passat, l'assemblea del Pressupost Jove. Un total de 20 joves canetencs van assistir-hi per debatre sobre les propostes presentades entre el 2 de novembre i el 2 de desembre. Després de la benviguda de la regidora de Joventut, Assumpta Revoltós, es va donar pas a la presentació de les propostes dels joves, que era un dels requisits per tal que es poguessin sotmetre a votació. Després de la presentació i la defensa de les propostes, tant grupals com individuals, es va procedir a la deliberació i la votació.

El resultat de les votacions fou el següent:

Votacions Categoria 15 - 20 anys
Projectes presentats Votacions individual Votacions per grup  Total Ordre  Pressupost aproximat
Respirem solidaritat 59 65 124 1 300 euros
Canet pel Planeta 49 65 114 2 200 euros
Espai d’estudi 45 45 90 3 1.500 euros
Cinefòrum 25 25 50 4 300 euros

Propostes presentades fora de termini:

Activitats esportives   núm.5    500 €
Survival Zombi    núm.6  sense pressupost

Aquestes dues activitats presentades fora de termini no es van sotmetre a votació i es faran si queda pressupost per fer-ho. Aquest era un requisit especificat a les bases, tant el termini per presentar-se com el fet d'incloure-ho si hi havia pressupost. El límit pressupostari per categoria és de 3.000 euros.
                    

Pressupost total per aquesta categoria:    2.800 euros

Votacions Categoria 21 - 30 anys
Projectes presentats Votacions individual Votacions per grup  Total Ordre  Pressupost aproximat
Ritme Alaia! 64 75 139 1 1.500 euros
Mou-te pel món! 55 65 120 2 1.500 euros


Pressupost total per aquesta categoria:    3.000 euros


I ara què?

Des d'aquest gener, l’equip de Joventut treballa per tal de concretar amb els joves el desenvolupament de les seves propostes. Recordem que el Pressupost Jove pretén involucrar els joves en l’execució de les propostes per tal que ells i elles en siguin els principals protagonistes. Aquest, juntament amb la creació d’un espai deliberatiu i de debat, és un dels aspectes clau i que diferencien el projecte d’altres propostes participatives o consultives.
La valoració que es fa des de la Regidoria de Joventut d’aquesta primera part del projecte és molt positiva, tant pel que fa al nombre de propostes com per la seva qualitat. I més tenint en compte que es tracta de la primera edició.

Treball previ a l’assemblea

Dins del període de presentació de les propostes, es van fer dues sessions de tallers per als alumnes de 1er de Batxillerat de l’Institut Lluís Domènech i Montaner. La primera sessió va ser el 9 de novembre i es va fer a totes les classes de 1er de Batxillerat. La segona va ser el dia 23 de novembre i es va adreçar només als alumnes interessats en la presentació d'alguna proposta. Hi van participar 20 alumnes i es va treballar amb 7 propostes. L’objectiu dels dos tallers va ser donar a conèixer el projecte i fomentar la participació dels joves. Finalment, totes les propostes presentades en la categoria de 15-20 anys, pertanyen a alumnes de 1er de Batxillerat. 

En acabar el període de presentació de les sol·licituds l’equip tècnic de Joventut es va reunir amb totes les persones que van presentar projecte, per tal d’avaluar la viabilitat de les propostes i concretar-les més. Paral·lelament es va organitzar un taller previ a l’assemblea el dia 15 de desembre a La Masoveria, per tal que les persones proposants poguessin preparar la presentació, millorar les seves habilitats comunicatives i definir una estratègia a l’hora de comunicar la seva proposta. Al taller de preparació hi van participar 8 joves. Tots ells van destacar la seva utilitat a l’hora de preparar les presentacions.

Tant els tallers a l’Institut Lluís Domènech i Montaner com el de preparació de l’assemblea els van desenvolupar tècniques de l’empresa especialitzada en metodologies participatives Marges i acompanyades pel tècnic de Joventut de l’Ajuntament.

^