XIV Memorial Jaume Dotras: Les Quatre Estacions d'Antonio Vi
En Quim Mas i set músics interpretaran Les Quatre Estacions (Le quattro Stagioni en l´italià original), un conjunt de 4 concerts per a violí del compositor barroc Antonio Vivaldi. Els va compondre el 1723 sent l´obra més coneguda de Vivaldi i també, una de les més popularitzades de tota la música clàssica.
 
Homenatge a T
Dintre del cicle Ovidi Ferotge

Dissabte 26/9/2015  a les 22.00h

A la Cúpula de Comediants

Cia. La Dependent d´Alcoi

L’obra conta a través d’un home/xiquet -el propi Ovidi Montllor- la història de Teresa Mora. La vida d’aquesta dona des dels seus orígens humils fins la mort a un barracó dels afores d’Alcoi. La relació de l’home/xiquet Ovidi que narra la cançó com a interlocutor d’una societat que estimava aquella dona lliure que covarà la fe en un món sense cotilles de sagristia ni tuf de casernes.

Aquest és el setè dels 8 actes del cicle L´Ovidi Ferotge, amb el que l’ACPO vol recordar i homenatjar el llegat artístic, musical i cultural, de l´Ovidi Montllor.
 
Titelles a la plaça 11 de Setembre: El llop ferotge
El llop ferotge
Aparador d´espectacles

5/7/2015   Diumenge, 19h - Plaça 11 de Setembre

Presentat per Companyia Príncep Totilau

Activitat programada dins la programació de la Festa Major

El llop ferotge és un espectacle d’actors, titelles i màscares adreçat a infants d’entre tres i vuit anys, que tant pot ser representat a l´aire lliure com en un teatre.

Sinopsi
El llop ferotge ha estat caçat! Després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular, en el qual declararan les mares d’aquests personatges. Quin serà el veredicte? És realment culpable, o potser senzillament tenia molta gana?

Recomanat per a tots els públics!

En cas de pluja es farà a l´envelat

Més informació a:
http://princeptotilau.cat/Llop.html
 
Cicle L'Ovidi Ferotge
El 2015 és el vintè aniversari de la mort de l'Ovidi Montllor i no pot ser una simple efemèride retòrica, d’aquí la motivació de l’Associació Cultural Plataforma Odeon, convençuda que cal tornar, un cop i un altre, a la seva obra intensa i sensible, avui més vigent que mai.

Durant tot l'any es faran una sèrie d'espectàcles relacionats amb l'Ovidi que comencen el dia 13 de març i acaben el 14 de novembre. Seran 8 actes del cicle L´Ovidi Ferotge, amb el que l’ACPO vol recordar i homenatjar el llegat artístic, musical i cultural, de l´Ovidi Montllor.
Us hi esperem!

13 de març a les 20.30 hores a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits
Inauguració del Cicle:
Gràcies, Ovidi: “De part dels bons fins la mort”
Arturo Gaya (Quico el Célio), Kike Pellicer i Paco Prieto

Un concert que compleix una funció doble: donar a conéixer l’Ovidi Montllor a nova gent i recordar-lo ara, tot just als 20 anys de la seva mort, amb la certesa que estem davant d’un repertori necessari per interpretar la societat actual.

Dissabte 28 de març
20.30h - El Centre Parroquial
Documental: Crònica d’un Artista
Documental dirigit per Pere Pons, producció de Ressons i realitzada pel Grup Enderrock amb el suport de Televisió de Catalunya. Relata la vida d’un dels artistes més complets i compromesos del moviment de la Nova Cançó. L’autor, intèrpret, actor, rapsode i músic, que va destacar per la seva intensitat dramàtica i poètica.

Dimecres 24 de juny fins el 12 de juliol
19.00h - Estudi Tenas i Sala Municipal d’Exposicions
Inauguració Exposicions
Curador: Salvador Castellà
S’inaugurarà l’exposició Homenatge (pintures de diferents artistes) a l’Estudi Tenas i la d’Objectes Personals de l’Ovidi (posters, vinils, material que portaran d’Alcoi, fotos de la Colita...) a la Sala Municipal d’Exposicions.

Dimecres 24 de juny
21.00h - Carrer de la Font
Senzillament (Coses de l’Ovidi)
Toni Xuclà i Jordi Vidal
Un espectacle amb les cançons que l’Ovidi Montllor va cantar i en què es reciten poemes que l’Ovidi va recitar. Un espectacle alegre, auster i brillant compost per disset poemes i cançons de l’Ovidi acompanyades per Toni Xuclà amb nous arranjaments que potencien la capacitat expressiva de Jordi Vidal, l’actor i cantant.

Divendres 10 de juliol
21.30h - Carrer Ample
L’Ovidi, poema sense acabar
Toti Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet
Toti Soler és l´eco d´aquell que oferia la més franca i lleial aliança artística i personal. El poeta, actor i cantant d’Alcoi ara reviu a través de la paraula de l’actor Joan Massotkleiner i de la veu de la cantant Gemma Humet, embolcallats per la sensibilitat dels versos transformats en cançons perennes i el mot punyent.

Divendres 17 de juliol
22.00h - Plaça Colomer
Cinema: Furtivos
José Luis Borau
L’Ángel (Ovidi Montllor) és un caçador furtiu que viu en un bosc amb la seva mare (Lola Gaos), una dona tirànica i violenta. En un dels seus escassos viatges a la ciutat, coneix la Milagros (Alicia Sánchez), una noia que ha fugit d’un reformatori i que és l’amant d’un delinqüent anomenat El Cuqui.

Dissabte 26 de setembre
22.00h - Cúpula Comediants
Teatre: Homenatge a T
“Homenatge a Teresa” conta a través d’un home/xiquet -el propi Ovidi Montllor- la història de Teresa Mora. L’aventura vital d’aquesta dona vindrà descrita des dels seus orígens humils fins la mort a un barracó dels afores d’Alcoi.

Dissabte 14 de novembre
21.00h - Museu Domènech i Montaner
Recital de Poesia: El(s) poeta Ovidi
Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives
Aquesta proposta vol apropar al públic la relació de l’Ovidi amb la poesia, les seves seleccions, el seu gest i la seva dimensió com a poeta, no només a través de les seves cançons, sinó també de poesies pròpies no musicades i algunes d’elles inèdites.

Del 13 de març al 14 de novembre
Biblioteca - Sala Adults - Espai música i imatge
Ovidi en el record
La Biblioteca us posa a l´abast el seu fons bibliogràfic, documental i audiovisual sobre l´artista, destacant la premsa recopilada durant els anys 70/80, així com la del seu pas per Canet

 
El Documental del mes - dimecres 25 de juny de 2014
Al juny canviem de dia del documental del mes. Aquesta vegada el farem dimecres 25

Bojos per les partícules
Al centre parroquial
Dimecres 25 de juny a les 21.30 hores


Fitxa tècnica:
Mark Levinson
Estats Units (2013)
99 minuts
Ciència
VO en anglès, francès, italià i alemany subtitulada en català

Sinopsi:
Imagina com va ser el moment en què Edison va encendre la primera bombeta, o en què Franklin va rebre la seva primera descàrrega d´electricitat. Particle Fever ofereix als espectadors un seient a primera fila per presenciar el descobriment científic més significatiu i inspirador de la nostra generació: el "Gran Col·lisionador d´Hadrons", un accelerador de partícules que permet recrear les condicions que existien només moments després del big bang.
10.000 científics de més de 100 països s´uneixen per presenciar el gran moment. Però ningú no va dir que seria fàcil. Què som i d´on venim?
Un retrat apassionant i humanitzant d´una elit científica sovint incompresa.
 
XII Re-percussió per l'Odèon - 6 de juny - Pegasus
Festival de percussió i activitats al carrer per reivindicar la reforma i obertura de l'Odèon

Divendres 6 de juny:

9.00 hores. Concerts pedagògics per a les escoles de Canet:  La màquina del so, per Pep Gol

Dedicat als nens i nenes de les escoles de Canet

Des que l’home és home s’han construït instruments per poder fer sons. Des del so produït pel vent en una canya fins a la flauta i un reclam d’ocells i amb el pas dels segles tota mena de sofisticats instruments musicals. En els nostres dies a més s’utilitzen les noves tecnologies com a manera de produir sons mai escoltats. En Pep ha dissenyat una màquina per poder veure i entendre que són els seqüenciadors, els loops, els samplers i introduir-nos en el món de la informàtica aplicada a la música.

Audició en la que els nois i noies assistents interactuen de manera directe amb en Pep Gol per tal d’ajudar-lo a reproduir amb la Màquina del so tot un seguit d’universos sonors.

22.00 hores. Concert i cinema: Pegasus i Berlin, simfonia d'una ciutat. Envelat de Vil·la Flora
Pegasus és el llegendari grup musical format l'any 1981 a Barcelona, que han estat considerat com un dels exponents més internacionals del jazz-fusió de
clares influències mediterrànies.

Pegasus recupera i posa al dia una vella i engrescadora aventura: la projecció d’un clàssic del cinema alemany.

Berlín. Simfonia d’una gran ciutat.  Projecció de la pel•lícula dirigida per Walter Ruttmann el 1927. La banda torna als escenaris amb el replantejament de l'obra que va presentar originalment. La pel·lícula muda és acompanyada amb una ben elaborada simfonia sonora interpretada en directe pels membres de Pegasus: Santi Arisa, bateria; Josep Mas “Kitflus”, teclats; Max Suñé, guitarra; Rafael Escoté, baix i Dan Arisa, percussió.

Dissabte 7 de juny


D'11.00 a 13.00 hores. Llesques de música. A les pastisseries i forns. Amb la col·laboració de l'Escola de Música

18.00 hores. Cercavila. Des de diferents itineraris fins a la plaça 11 de Setembre. Amb la participació de Perkutes de Canet, Fanatiks del ritme, Escola Turó del Drac, Grallers, Diables de Canet, Soroll.som, Geganters...

19.00 hores. Aparador d'espectacles: Animació i Pallassos de la companyia 3/4 de 15. A la plaça 11 de Setembre

20.00 hores. Cercavila. Fins a la plaça de la Biblioteca

20.30 hores. En Construcció. Espectacle cercavila. Fins a la plaça Colomer

21.30 hores. Actuació de música i imatges. Plaça Colomer

21.30 hores. Botifarrada popular. Plaça Macià

22.30 hores. Concert amb els grups: Flaming Dolls i Mataró Rumba all Stars. Plaça Macià
 
Xè Memorial Jaume Dotras
Recital de Cançons Populars Lorca-Falla

El 26 de gener de 2013 a les 21.30 hores a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.

A càrrec de Maite Aguilera (Mezzo-soprano) i Joan Furió (guitarra)

Aquest recital ens explica la recerca a les fonts populars de sons, frases i temps, la gran troballa de descobrir del passat paraules i ritmes

Per a més informació: http://www.odeoncanet.org/
 
Oiaraki, el castell dels ocells - Aparador d'Espectacles
El diumenge 7 d'octubre a les 19.00 hores, us esperem a la plaça Colomer per veure titelles.

Serà un espectacle de la companyia Binixiflat que parla de:
Un castell.
Una princesa i un pèsol.
Un rei i una reina.
Un cavall vell, molts ocells, un mag maldestre i un criat espavillat.
Tot plegat Oiaraki, el castell dels ocells.

Una divertida farsa per marionetes de tija, que ens parla de ser qui som. Del respecte a la diferencia i el diàleg
 
10è Re-percussió per l'Odèon
http://www.re-percussio.org/
1 - 2 i 3 de juny

Divendres, 1 de juny:
- Petita història dels inicis del jazz
- Cinema a la fresca: Canet Rock i Nömadak TX

Dissabte, 2 de juny:
- Tallers: Percussió i dansa d'aquí i d'allà. Preu: 2 euros
- A ritme de conte
- Cercaviles simultanis de percussió
- Rum-rum, Trastos Karts
- Bateries Agogó
- Classe magistral a càrrec del bateria Marko Djordjevic i el guitarrista David Soler
- Concert de música africana

Diumenge, 3 de juny
- Cercavila de Cultura Popular i tradicional
- Concert de bilas. Campanes planes
- Vermut popular
- Aparador d'espectacles: Brum

Setmana del 26 de maig al 3 de juny: Exposició. 10 anys de Festival i Mostra d'Aparadors

Per a més informació: http://www.re-percussio.org/ 
Divendres de Re-percussió
- Petita història dels inicis del jazz
- Cinema a la fresca: Canet Rock i Nömadak TX
 
Cinema: Eva. Amb la presència de Lluís Homar
4/5/2012   Divendres, 4 de Maig a les 22.00 hores.
Envelat de Vil.la Flora
Preu entrada: Socis/es: 3,50 euros. No socies/es: 4,50 euros

En aquesta pel·lícula,  Lluís Homar va guanyar el premi Goya a millor actor secundari

Fitxa tècnica:
Any: 2011
Duració: 94 min.
Director: Kike Maíllo
Guió: Sergi Belbel, Cristina Clemente, Martí Roca, Aintza Serra
Música: Sacha Galperine, Evgueni Galperine
Fotografia: Arnau Valls Colomer
Repartiment: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann, Lluís Homar, Claudia Vega, Anne Canovas, Sara Rosa Losilla, Manel Dueso
Premis 2011: 3 Premis Goya: Millor director novell, Actor secundari (Lluís Homar) i efectes especials 12 nominacions
2011: Festival de Sitges: Millor efectes especials
2011: 5 Premis Gaudí, incloent millor pel.líocula en llengua catalana i actor secundari (Lluís Homar)
Gènere: Ciència ficció. Fantàstic. Drama | Robots

Sinopsis:
Amb l’encàrrec de crear un robot amb la forma i els sentiments d’una criatura, l’Àlex, un important enginyer cibernètic, torna a casa després de deu anys de ser fora i coneix l’Eva, la seva neboda.

 
Sortida 104: Passejada per l'entorn de Can Roig del Castell

1/5/2012   Dimarts, 1 de Maig a les 11.00 h Mirador de la Creu

Matinal de coneixement de l'entorn!

Dins dels actes de l'Aplec de Pedracastell!

Farem una breu caminada pels torrents de l'obaga de la Creu, entre el Turó d'en Roig i el Turó de Noè. També visitarem la masia històrica de Can Roig del Castell, que torna a estar habitada.
L'excursió durarà unes 2 hores. No cal inscripció prèvia. Porteu aigua i calçat adequat. Rescpectem les propietats privades. Si dueu gos, porteu-lo lligat
 
El documental del mes: Homes que criden
l'única coral que canta a crits

 Divendres, 17 de Juny de 2011, 21.30 hores. Escola de Teixits de Punt

El documental del mes.
Direcció: Mika Ronkainen
Nacionalitat: Finlàndia (2003)
Duració: 76 minuts
Gènere: Musical
VO en finès subtitulada en català

Sinopsi:
La paraula finesa huutaa significa qualsevol cosa que l’home pot fer en veu ben forta: cridar, xisclar, bramar, plorar, esclatar a riure… I és la paraula que dóna origen al Mieskuoro Huutajat, (el cor dels homes cridaners), un peculiar cor masculí d’origen finès. Vestits de negre, amb camises blanques i corbates elàstiques, els membres del cor interpreten el seu repertori cridant. Han passat ja 15 anys des què la idea de crear aquest grup sorgí a la taula d’un bar. Des d’aquell moment, qualsevol tipus de text és susceptible de ser cridat: textos legals, poemes, manuals d’instruccions, cançons infantils o els himnes dels països que visiten. I és que amb Petri Sirviö al capdavant com a director, el cor s’ha convertit en un fenomen internacional, rebent la mateixa reacció arreu: la més absoluta perplexitat del públic. Aquest documental ens brinda l’oportunitat d’acompanyar aquest grup pels seus viatges a França, Islàndia i, fins i tot, Tokio.

Premis i Festivals:
- Menció Especial al Festival Internacional de Documentals de Copenhagen. Dinamarca, 2003
- Festival Internacional de Documentals d’Amsterdam (IDFA). Països Baixos, 2003.
- Festival de Documentals de Sheffield. Regne Unit, 2004

 
Aparador d'espectacles: Cirkus
diumenge 19 de juny de 2011
a les 19.00 hores
plaça Colomer

(en cas de pluja es farà a l'envelat de Vil·la Flora)


Gran espectacle de petit circ en què un presentador excèntric adquireix els personatges més divertits per poder representar els números tradicionals del món del circ, en el qual podem trobar des d’un majestuós faquir fins a uns grans acròbates xinesos, passant per l’extraordinari domador de feres, l’increïble Home Bala o el nen més terrible damunt una corda fluixa. La resta cal veure-la per poder imaginar-la.
 
El documental del mes:
Un jove Freud a Gaza: fer de psicòleg a Palestina

divendres, 11 de març de 2011   -  21.30 hores

Direcció: PeÅ Holmquist & Suzanne Khardalian
Nacionalitat: Suècia (2008)
Duració: 58 minuts
Gènere: Social
VO en anglès i àrab subtitulada en català

Lloc: Aula Magna CRTTT - Escola de Teixits
Organitza: Fòrum odèon - ACPO
 
Documental del mes: Quimio (moments de vida)
Divendres, 11 de febrer
21.30 hores
Escola de Teixits de Punt
Organitza: Fòrum Odèon

Direcció: Pawel Lozinski
Nacionalitat: Polònia (2009). Duració: 58 minuts.
Versió en polonès, subtitulada en català

Sinopsi: L'hospital de dia de la clínica oncològica de Varsòvia sempre és ple de xerrameca. Conversar sembla part del tractament; xerrar amb el veí de llit del costat, part de la medicació prescrita. Homes, dones i nens intercanvien remeis casolans mentre comparteixen preocupacions i es donen consells. Per a alguns, aquestes seran les seves últimes converses, per a uns altres, esdevindran el record més amable d'una època d'hospital i malaltia.
 
Pel·lícula: Bicicleta, cullera, poma...
Presentada pel Dr. Feliu Titus, Doctor en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Neurologia i Medicina interna.

Dissabte, 12 de febrer
20.00 hores
Centre Parroquial, carrer Eusibe Golar

Una pel·lícula sobre l'Alzheimer de Pasqual Maragall

Guió i direcció: Carles Bosch
 
Descoberta de racons del Maresme
Diumenge, 13 de febrer
9.30 hores
Plaça Onze de Setembre
Organitza: Fot-li Castanya!

El sot d'en Rossell i el sot de l'Oredella

Visitarem aquests dos camins que pugen a Collsacreu, dins els temes municipals d'Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta. La sortida la farem des de la urbanització "La Creueta" (Arenys de Munt)

La sortida durarà unes quatre hores. Tingueu en compte que els pendents són una mica pronunciats en algun punt de la pujada.

No cal inscripció prèvia. Porteu aigua, esmorzar i calçat adequat. Respectem les propietats privades. Si dueu gos, porteu-lo lligat.

Anirem fins a Arenys de Munt en cotxes particulars, si en teniu de disponible, porteu-lo
 
Exposició i entrega de premis del III Concurs fotogràfic Re-
Dissabte, 19 de febrer
19.30 hores
Bar-cafeteria La Sargantana de Canet

Inauguració de l’exposició i lliurament de premis
A l’entrega de premis  podreu gaudir de les obres amb una copa de cava
 
Concert: Erik Deutsch Band (Jazz-rock): Hush Money
Diumenge, 20 de febrer
19.00 hores
Cúpula de Comediants

Presentació del seu darrer treball discogràfic Hush Money

Erick Deutsch: Fender Rhodes, teclats
David Soler: Guitarra, Pedal Steel
Caspar St Charles: Bateria

El disc s’endinsa al regne cinemàtic de la ment del Deutsch compositor: els sintetitzadors, les melodies oníriques, l’enllaç estret amb el paisatge de les seves cançons de sonoritat cambra-rock. Hush Money s’entén com a fusió de totes les seves influències
 
Matinal de coneixement de l´entorn
Activitat 95: A l´ermita del Remei pels rials d´Arenys

Diumenge, 23 de gener de 2011
Hora: 10.00 hores
Lloc de sortida: plaça 11 de Setembre

L´activitat durarà unes 4 hores i no cal inscripció prèvia.

Sortirem pel passeig Marítim i passarem Arenys de Mar.  Llavors pujarem a muntanya des d´un dels rials d´Arenys que creuen l´autopista, fins arribar a l´ermita del Remei.

La tornada es podrà fer a peu o en tren (des de Caldetes o Arenys).

Porteu aigua, esmorzar i calçat adequat. Respectem les propietats privades. Si dueu gos, porteu-lo lligat.

Fot-li castanya!
 
El documental del mes
Info Eternity: És possible un cementiri nuclear per a tota l´eternitat


Divendres, 14 de gener
Hora: 21.30 hores
Lloc: Escola de Teixits de Punt
Entrada gratuïta
Fòrum Odèon

 
Activitat 92 de Fot-li castanya
Activitat 92: Per Can Pouet a Can Sala de Dalt
Fot-li castanya

19/12/2010   Diumenge, 19 de Desembre. 10.00 h Plaça 11 de Setembre

Descoberta dels entorns de Canet!

- Pel Rial de Can Pouet, arribarem a la Serra de Termes (límit amb el terme municipal d’Arenys de Munt), i baixarem fins a la masia fortificada de Can Sala de Dalt. La tornada la farem pel camí d’Arenys de Munt.

- L’activitat durarà unes 4 hores i no cal inscripció prèvia.

- Porteu aigua, esmorzar i calçat adequat. Respectem les propietats privades. Si dueu gos, porteu-lo lligat.

 
El Conte de Nadal es farà al Centre Parroquial
El conte de Nadal

Aparador d´espectacles

19/12/2010   Diumenge, 19 de Desembre a les 12.00 h Centre Parroquial.

Per a públic familiar i per a nens a partir de 5 anys!

A càrrec de la Companyia Sim Salabim.
Versió musical del Conte de Charles Dickens.
Espectacle per quatre actors-cantants.


Sinopsi:
Ebenizer Scrooge es un avar que odia particularment el nadal. No suporta l’alegria amb la que la gent viu aquestes festes, ni als captaires que pels carrers van cantant nadales.

Però la seva vida donarà un tomb la nit de nadal en arribar la visita de tres esperits: l’esperit dels nadals passats, dels presents i dels futurs.

Aixó el farà reflexionar sobre el seu comportament vers les persones que li envolten.

Amb el suport de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Canet de Mar.

 
Sumem esforços per aconseguir el nou Odeon!
http://odeon.nautes.org
Castell de focs a la plaça Colomer moments després de la signatura de compra de l'Odeon. (Si cliqueu la imatge podreu entrar a la pàgina web de la Plataforma).
Trobareu tota la informació sobre l'entitat a http://odeon.nautes.org
 


Ajuntament de Canet de Mar
Entitat:  Associació Cultural Plataforma Odèon
Àmbit:  Cultural
Fundació:  20-05-2000
Adreça:  Apartat 116
08360 Canet de Mar
Catalunya
E-mail:  info
@odeoncanet.org
Socis:  300
Pàgina web de l'Associació Cultural Plataforma Odèon
Autenticació