ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La figura de Domènech i Montaner ens ajuda a promocionar Canet
Visitem l'Hospital de Sant Pau i el Saló Expodidàctica i sortim a la televisió japonesa
PUBLICAT Dilluns, 26.04.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Saló Expodidàctica

Fa unes setmanes, Canet va ser present a la 4a Fira de Museus i Educació. Es tractava d'una iniciativa que formava part d'Expodidàctica, dins del Saló de l'Ensenyament que es va fer a Fira de Barcelona a finals del mes de març.

L'objectiu de la Fira era el de fomentar el contacte i l'intercanvi d'experiències entre els professionals dels museus, prendre el pols de tot el què passa a nivell educatiu i aproximar els docents als museus, així com donar a conèixer les recursos educatius i les activitats que es proposen per a estudiants. Com que la Casa museu Domènech i Montaner forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, va ser convidada a l'esdeveniment. I hi vam anar amb el Grup de Recerca del Modernisme de l'Escola Misericòrdia, per presentar el material didàctic que havien preparat per als cicles mitjà i superior. Es tractava d'unes carpetes didàctiques que expliquen el modernisme d'una manera multidisciplinar a través de la figura de Domènech i Montaner. Al cicle mitjà es fa a través d'un ral·li fotogràfic pel modernisme de Canet i al cicle superior, els alumnes preparen una sortida al Palau de la Música.  Per fer-ho tot plegat més amè, va acompanyar el grup el nostre particular Lluís Domènech, el nino que vam presentar durant la segona Fira Mercat Modernista i que tant d'èxit ha tingut allà on ha anat.

Centre d'atenció a les portes obertes de l'Hospital de Sant Pau

Figura de Lluís Domènech a l'Hospital de Sant Pau I aquest cap de setmana passat, mentre a Canet celebràvem la Mostra d'Entitats, el nino de Domènech se n'anava fins a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Allà hi havia jornada de portes obertes. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, la consellera de Sanitat, Marina Geli i el patró de la Molt Il·lustre Administració de Sant Pau, mossèn Joan Benito, van presidir un acte que anunciava la remodelació que s'està fent als antics pavellons de l'Hospital. 

El nostre Domènech va passejar-se pel recinte i va ser un dels reclams del visitants, que eren molts, ja que es van formar llargues cues a l'entrada de l'edifici. L'Hospital de Sant Pau ha estat un referent a Catalunya. Ho ha estat des del vessant sanitari, però sobretot per la seva singularitat arquitectònica. Molts dels visitants d'aquest cap de setmana recordaven les seves estades o les de familiars als diferents pavellons que ara estan sent restaurats.

La Casa museu i Lluís Domènech, a la televisió del Japó

Gravació programa TBS TV Japó L'interès per Lluís Domènech i Montaner i la seva obra travessa fronteres. Aquest abril hem rebut la visita d'un grup de professionals del canal 6 de la televisió japonesa, la Tokyo Broadcasting System (TBS), responsables del programa Patrimoni de la Humanitat del món. Estaven interessats pel Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i volien saber com havia treballat l'arquitecte gestor dels projectes. Ambdos edificis van ser declarats patrimoni de la humanitat l'any 1997.

Fa pocs dies vam viure amb l'equip de la TBS una llarga jornada de gravació. Van copsar amb gran detall i meticulositat, la vida i l'obra de Lluís Domènech, a través de quadres, dibuixos, figures i mobiliari.
Gravació programa TBS TV Japó També van entrevistar Fina Jubany, guia de la Casa museu i gran coneixedora de la trajectòria de Domènech. La jornada va acabar amb un sopar al restaurant La Queixalada. Volien gravar detalls gastronòmics dels catalans i es van decantar pel pa amb tomàquet.

El programa Patrimoni de la Humanitat del món s'emet a través de la segona cadena més vista al Japó. Col·labora amb el centre de la UNESCO The World Heritage Centre of UNESCO en la recerca dels diferents espais que són patrimoni de la humanitat. Des del 1996 fins al desembre de 2009, s'han gravat 673 episodis d'espais d'arreu del món. Les imatges són espectaculars per si soles, però més tenint en compte que la gravació es fa tota en alta definició, la qual cosa encara destaca més l'efecte visual del patrimoni. La previsió és que el documental s'emeti al Japó aquest estiu.

^