ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet s'adapta al nou calendari de recollida selectiva
PUBLICAT Dijous, 28.01.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Els canvis en el calendari de la recollida selectiva porta a porta, que vam iniciar al desembre passat, estan donant resultats positius, ja al segon mes d'implantar-los.

Nou calendari recollida selectiva De fet, eren només dos canvis, però calia explicar-los bé a la població. Medi Ambient va repartir
a totes les cases un díptic i un iman de nevera amb el nou calendari. El dimecres es recull el rebuig i el dijous, matèria orgànica i envasos. Així, el dissabte no hi ha recollida de brossa. Aquest
canvi s´ha fet, bàsicament perquè el dissabte era fins ara, el dia que s´aprofitava per treure tot tipus de deixalles i amb la brossa es recollia molt de material reciclable, com ara vidre, cartró, envasos o fins i tot matèria orgànica.

Tot i que encara no hi ha dades definitives i cal esperar l´evolució, els resultats són, de nou, excel·lents i demostren que el missatge ha arribat a la població. Si comparem el desembre de 2009 amb el mes de novembre del mateix any, la reducció del rebuig ha estat de 34 tones, més d´un 15%. De la mateixa manera, de les dades disponibles de matèria orgànica, en la recollida de paper i cartró i envasos, hi ha hagut un augment de 34 tones (increment de més del 16 %).

A més a més, l´última caracterització de la matèria orgànica ha tornat a ser molt positiva, amb només un 2,24% d´impropis, que són els residus no orgànics barrejats amb la matèria orgànica i que es pot atribuir a les bosses de plàstic.

Aquest gener s´està treballant per posar en marxa el pagament per generació de residus generats pels establiments comercials grans i mitjans generadors. Això vol dir que aquestes empreses pagaran els residus en funció del volum de contenidor de rebuig, d'envasos i de matèria orgànica que demanin i de les vegades que treguin els contenidors de rebuig i envasos. L'objectiu de la mesura és que pagui més qui més residu de rebuig i d'envasos tregui, fent així, la taxa més justa. Un comerç que faci correctament la recollida selectiva pagarà menys que aquell que tregui més rebuig.

^