ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Desenrunament a l'Odèon per reconstruir i avaluar les causes de l'accident del dia 21 de novembre
PUBLICAT Dimecres, 16.01.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

desenrunament de l'Odèon gener 2008El 16 de gener de 2008, passats dos quarts de dotze del matí, la direcció facultativa de les obres de l'Odèon ha donat l´ordre de començar els treballs de desenrunament de les restes de l'enderroc manual de la façana de la primera planta de l'Odèon, que s'havia produït dies abans. L'enderroc d'aquesta part de la façana va ser necessari pel gran risc de despreniment i el perill per a les persones i els edificis veïns que això comportava.

El primer que s'ha fet és treure la runa acumulada de l'enderrocament de la façana, per, posteriorment, fer sortir les restes de la zona afectada per l´accident del dia 21 de novembre i d´aquesta manera poder observar i estudiar les possibles causes que van provocar l´esfondrament de part del sostre de l´edifici. Aquesta és una feina lenta, ja que s´ha d´intentar no moure cap fragment de l´ensorrament del sostre per poder determinar els diferents punts de ruptura dels arcs i reconstruir i avaluar les causes del col·lapse.

A l'enderroc hi havia representants de l´empresa adjudicatària de la direcció facultativa de l´obra, representants de l´empresa constructora, representants de les empreses acreditades per elaborar certificacions d´informes per a tercers, un membre de la comissió de seguiment de l'Odèon, personal de l´Ajuntament i els regidors d´Urbanisme i d'Habitatge.

El 21 de gener, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, un arquitecte, un representant de la comissió de seguiment de l'Odèon i el reconegut estructuralista arquitectònic, Robert Brufau, han fet una visita a la zona de les obres per fer una inspecció sobre l'estat de l'edifici.

A partir d'aquest moment l'Ajuntament espera que aquestes empreses presentin els seus informes per decidir, en el marc de la comissió de seguiment de l'Odèon, quins són els passos a seguir.

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^