Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 03.07.2003
Ja han començat els treballs de rehabilitació de l´edifici Odèon de Canet. Es tracta d´una primera fase de reparacions urgents que s´allargaran aproximadament tres setmanes.


Obres 1a fase Odèon

Amb un pressupost de 22.600,32 euros, les obres programades garantiran l´estabilitat de l´edifici i la seguretat a la via pública. Es desmuntaran i s´enderrocaran aquells elements que són poc estables i que suposen un risc de despreniment pel seu estat de degradació. Es protegirà la façana de la plaça Colomer amb puntals de ferro i xarxat metàl.lic per evitar d´una banda l´intrusisme a l´edifici i de l´altra l´apropament de vianants, tenint en compte que es tracta d´un lloc d´esbarjo i concentració important.

També es desmuntaran elements obsolets, com ara les xemeneies i es tapiaran totes les obertures de la façana. S´hi deixaran unes petites obertures protegides amb tela de galliner per evitar l´accés de coloms,  que pemetran la ventilació de l´edifici.

Aquestes obres es porten a terme a partir de l´anàlisi de l´estat de l´Odèon que l´Ajuntament va encarregar a la Diputació de Barcelona i que recomanaven uns treballs urgents per assegurar la protecció de l´edifici i de la via pública.

Obres 1a fase Odèon

Aquesta fase prèvia es completarà posteriorment amb l´estudi del comportament estructural de l´edifici i l´estudi geotècnic, que plantejaran el tipus de reforç i consolidació que cal per garantir el futur ús de l´antic teatre.


Odèon dibuix


El dibuix és de l'arquitecte Rafael Masó