Botķ que mostra/amaga menú lateral
Esta página en castellano This page in english Cette page en franįais Aquesta pāgina en catalā
Els boscos i les valls
 

Canet de Mar es troba entre la Mediterrānia i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. El terreny és de tipus granític i l´erosiķ ha anat modelant les muntanyes i les valls tot formant unes pendents molt suaus. El cim més alt es troba a Pedracastell i té uns 300 metres d´altitud, des d´on es pot veure el Montnegre, el Montseny i gran part de la costa maresmenca i barcelonina.

L´escassetat de pluges, a excepciķ de la tardor i l´hivern, fa que es tracti d´un territori sec per la poca quantitat de precipitaciķ i humit per la proximitat amb el mar, al qual s´han hagut d´adaptar les espčcies vegetals i animals.
Al litoral s´hi troben ocells com les gavines vulgars, els gavians argentats i les orenetes cua blanca.

Des la creu es pot veure el MontnegreEntrats al bosc, els antics camps de conreu han desaparegut per donar pas a boscos d´alzina i pi pinyoner. Fins a mitjans del segle XX les valls i els vessants del terme de Canet eren treballats pels pagesos. Durant centenars d´anys, la vinya, els garrofers o els arbres fruiters van omplir el paisatge del poble. L´últim conreu va ser la maduixa, que els pagesos encara cultiven en els pendents amb més sol. A les valls és on es troba més diversitat biolōgica.
Fācilment s´hi poden veure la convivčncia de canyes, mimoses, alocs, el romaní o l´estepa borrera, entre molts altres. A més altitud hi ha d´altres espčcies que han sobreviscut des dels temps antics i no han caigut davant de l´avanį del pi i l´alzina. Aquest és el cas dels cirerers o els garrofers, per exemple.

La fauna de Canet és forįa diversa, sobretot pel que fa a les aus. Amb una mica d´atenciķ es pot observar l´ocell raspinell, la garsa, el gaig, la perdiu, el tallarol capnegre i el rossinyol. Els mamífers més comuns sķn l´esquirol, el ratolí de bosc, el teixķ, el senglar, la guineu i la geneta.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^