ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La factura de l´aigua es veurà reduïda en el cànon de l´aigua en un 50% a causa del coronavirus.
PUBLICAT Dimecres, 01.04.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Aixeta aigua

El govern de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d´ajudar a pal·liar la crisi a les famílies i a les empreses, ha aprovat una bonificació del 50% del cànon de l´aigua durant els mesos d´abril i maig que veurem reflectida en la factura de l´aigua.

Va dirigit a persones físiques titulars d´un contracte domèstic de subministrament d´aigua (només a l´habitatge on es troben empadronats) o titular de captació de l´aigua, en les següents situacions:

a) Pensionistes del sistema de seguretat social no contributiu per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa.

b) Perceptors d´una pensió mínima contributiva o SOVI per jubilació o viduïtat (veure taula) que tinguin una edat mínima de 60 anys, que els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l´IRSC, incrementat en un 30% per cada membre addicional a partir del segon o que siguin perceptors d´una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent (que els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l´IRSC, incrementat en un 30% per cada membre addicional a partir del segon).

c) Perceptors de prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques establertes per la llei 13/2006, del 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic.

d) Perceptors de fons procedents dels règims a extingir següents: fons d´assistència social (FAS) i fons de la Llei d´integració social dels minusvàlids (LISMI).

e) Famílies amb tots els membres de la unitat familiar en situació d´atur, sempre que els ingressos totals de la unitat familiar a què pertanyen no superin en dues vegades el límit fixat per l´indicador de renda de suficiència de Catalunya, incrementat en un 30% d´aquest indicador per cada membre addicional a partir del segon.

f) Destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d´inserció. Addicionalment, també es consideren beneficiàries de la tarifa social del cànon de l'aigua les persones i unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica o en situació de risc d´exclusió residencial.


L´Agència Catalana de l´Aigua, conjuntament amb la resta d´administracions actuants i els operadors públics i privats dels serveis d´abastament estan treballant per tal que la mesura sigui d´aplicació automàtica i universal, de manera que els usuaris no hagin de fer cap tràmit específic per tal de beneficiar-se´n.

^