ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Ajuntament de Canet aprova la moció per rebutjar la sentència del TS contra els presos polítics
La moció es va aprovar per 14 vots a favor i dues abstencions
PUBLICAT Divendres, 18.10.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Ple extraordinari 17 octubre

En una sessió plenària extraordinària i urgent, el ple municipal de l´Ajuntament de Canet de Mar va aprovar la moció de resposta a la Sentència del Tribunal Suprem. D´aquesta manera, l´Ajuntament rebutja la sentència dictada on s´imposa una condemna d´entre 9 i 13 anys de presó als líders polítics i civils independentistes per delictes de malversació i sedició.

La moció va ser aprovada per 14 vots a favor: Esquerra Republicana (5), Canetencs Independents (4), Som Canet (1), Canet i Tu (1), Junts per Canet (1) Primàries (1) i la CUP (1); i amb dues abstencions del PSC, ja que la regidora Sílvia Tamayo va excusar la seva absència al ple. 

La moció que va aprovar el ple municipal canetenc va ser redactada per l´Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l´Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquesta, manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l´1 d´octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i reclama reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques”.

Cal recordar que l'Ajuntament de Canet ja va mostrar la seva disconformitat amb aquesta sentència just en el moment en què aquesta es fa fer pública. Diversos treballadors i treballadores van sortir a les portes del consistori durant deu minuts com a protesta i l'equip de Govern municipal va suspendre tota activitat institucional fins a la celebració d'aquest ple extraordinari.

Presa de possessió de la nova regidora de la CUP Canet

Presa possessió Yasmina García (CUP)

Durant la sessió plenària celebrada aquest dijous, també cal destacar la presa de possessió de Yasmina García Beti com a nova regidora de la CUP Canet prenent el relleu de Marc Jiménez Torres, que ha presentat la seva renúncia al càrrec.

^