ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Joventut segueix donant suport als centres de secundària
PUBLICAT Dilluns, 25.03.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

A part de la dinamització de la Masoveria, i el desenvolupament dels projectes del Pressupost Jove, un dels principals pilars de la Regidoria de Joventut és donar suport als centres educatius de secundària. Enguany, tal i com han fet durant aquests últims anys, duen a terme un seguit d'activitats en col·laboració amb les diferents escoles i instituts de Canet que ofereixen l'ESO. Aquí teniu un recull de les accions que ja s'han dut a terme i també d'aquelles que es faran en els pròxims mesos.

Obra de teatre social Ja n'hi ha prou!

Cada any, durant el primer trimestre del curs, s'organitza l'obra de teatre Ja n'hi ha prou!, adreçada als alumnes de 2n d'ESO dels tres centres que cursen la secundària: el col·legi Yglesias, l'institut Lluís Domènech i l'institut Sunsi Mora. L'obra, a càrrec de la companyia Teatracció, es va fer el passat 24 d'octubre de 2018 a l'envelat de Vil·la Flora. El focus de l'obra és la violència. A través de diferents escenes i situacions quotidianes de la vida dels joves, es busca prevenir la violència entre aquest col·lectiu. A l'acabar, s'obre un debat sobre el tema amb els actors. En total, aquest any hi van assistir uns 180 alumes de tots tres centres.

Taller prevenció del consum d’alcohol

imatge web control alcoholEls tallers de prevenció de consum d’alcohol pretenen que l’estudiant reflexioni sobre els efectes que provoca el consum d’alcohol, els mites i les llegendes que se li associen. Van tenir lloc el 12 de desembre de 2018 amb els alumnes 2n i 4t d'ESO del col·legi Yglesias i els cursos de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Sunsi Móra. L’institut Lluís Domènech treballa la temàtica a través d’altres recursos.

Els tallers de prevenció de consum d’alcohol s’han pogut desenvolupar gràcies el finançament de Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i els ha dut a terme l'entitat especialitzada en prevenció de riscos PDS.

Tallers d’Emancipació

tallers centres secundàriaL’objectiu d’aquest taller és conèixer les característiques de la persona emprenedora amb l’objectiu de descobrir-les en un mateix. Sobretot però, el que busca és potenciar l’autoconeixement i reconèixer l’emprenedoria com a actitud vital i eix fonamental del creixement personal. En aquest taller hi han participat alumnes de tots tres centres de secundària.

Els tallers, de dues hores de durada i oferts per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, els ha portat a terme l’educadora Maria Navarrete, referent en la matèria. Els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Yglesias i els de 3r i 4t d’ESO de l’institut Lluís Domènech i Montaner van realitzar els tallers el passat mes de gener. Els alumnes de 4t d’ESO del l’institut Sunsi Mora els duran a terme el pròxim mes de maig.

 Xerrades d’orientació acadèmica

Les xerrades d’orientació acadèmica, adreçades als alumnes de 3r i 4t d’ESO de tots els centres de secundària, pretenen obrir un espai d’informació i reflexió sobre el seu itinerari formatiu. Les dues sessions, realitzades per l’equip tècnic de Joventut, s’estructuren en dues parts. A la primera, es tracta la presa de decisió centrada en l’autoconeixement i en els condicionants que l'afecten i, en la segona part, s’ofereix una visió general del sistema educatiu i les sortides que hi ha més enllà de l’ESO.

També hi haurà xerrades d’orientació en els dos cursos de Batxillerat. En aquest cas però, les durà a terme l’empresa especialitzada en la matèria, i, a part d’oferir eines per l’autoconeixement, oferirà un espai per a la reflexió i el debat al voltant de l’oferta formativa després del Batxillerat.

Enguany ja s’han realitzat totes les xerrades d’orientació acadèmica d’aquest curs.

Tallers del Pressupost Jove

Durant període de presentació de les propostes per a participar en el #PressupostJoveCanet, es van fer diferents sessions de tallers per als alumnes de 1r de Batxillerat de l’institut Lluís Domènech i Montaner i de l’institut Sunsi Móra. Els tallers pretenien donar a conèixer el projecte i motivar als i les joves a participar-hi, tot engrescant-los i acompanyant-los en l’elaboració de propostes que donin resposta a les seves necessitats i interessos. Els tallers els van dinamitzar les tècniques especialitzades en metodologies participatives Marges i les va acompanyar el tècnic de Joventut de l’Ajuntament. Van tenir lloc els dies 7 i 21 de novembre al Lluís Domènech i el 21 de novembre al Sunsi Móra.

Taller sobre mobilitat internacional

imatge web mobilitat internacionalEn el marc del Servei de Mobilitat Internacional del qual formem part, hem programat un total de quatre sessions d’un taller sobre les oportunitats de Mobilitat Internacional adreçat als alumnes de 2n de Batxillerat de Canet de Mar. El taller, de format participatiu i dinàmic, pretén donar informació sobre les possibilitats que presenta la mobilitat i despertar l’interès dels joves posant exemples, experiències i emmarcant-les en els quatre eixos més destacats: Feina i pràctiques, Estudis, Voluntariat i Turisme alternatiu.

Ja s'han realitzat totes les xerrades sobre la mobilitat internacional programades per aquest curs. Un taller pel grup de 2n d'ESO de l'institut Sunsi Mora i tres pels grups de l'institut Lluís Domènech i Montaner.

Punt d’informació mòbil als patis dels centres de secundària

Aquest curs, l'Espai Jove del municipi torna a tenir presència quinzenal a les hores del pati dels centres de secundària públics, per tal d'informar de les activitats que es realitzen adreçades als joves i informar-los d'altres temes que els puguin interessar, com ara activitats, campanyes o oferta cultural propera. Amb aquest contacte directe, es busca conèixer de primera mà les seves necessitats i interessos. Un cop el mes, plantegen una activitat relacionada amb un centre d’interès com pot ser la Setmana del desarmament, el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones o el 70 aniversari de l'aprovació de la Declaració Universal de Drets Humans. La presència de l’equip de La Masoveria està tenint molt bona acollida per part de l’alumnat.

 

^