ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El president Torra i la consellera Borràs feliciten la Biblioteca en l'any del centenari
PUBLICAT Dijous, 10.01.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

fotografia centenari biblioteca Generalitat - foto cedida - govern.catAquest dimarts ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, l'acte de cloenda del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars de Catalunya, acte presidit pel president Quim Torra i la consellera de Cultura, Laura Borràs. Hi eren convidats l'Ajuntament de Canet de Mar i la Biblioteca P. Gual i Pujadas per rebre el diploma de reconeixement per ser una de les cinc primeres bibloteques populars de Catalunya, tal i com ho foren també les de Valls, Olot, Sallent i les Borges Blanques. El pla de biblioteques fou un dels projectes culturals més importants que va tirar endavant el govern de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925), la primera institució d’autogovern que s’estenia per les quatre províncies catalanes des de 1714.  El diploma de la Pere Gual i Pujadas el recolliren el regidor de Cultura, Pere Xirau i la directora de la Biblioteca, Irene Feliu.

El president Quim Torra va anunciar durant l'acte, que al llarg del primer semestre del 2019 es presentarà el catàleg únic i un carnet comú de biblioteques, amb els quals es podrà tenir accés al fons bibliogràfic de les 412 biblioteques públiques catalanes mitjançant un únic servei nacional de préstec interbibliotecari.  Actualment les prop de 150 biblioteques dels territoris de Tarragona, Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre comparteixen un catàleg bibliogràfic anomenat Argus, mentre que les aproximadament 250 de les comarques de Barcelona s’agrupen mitjançant el catàleg Aladí. Amb el futur carnet comú es preveu que els usuaris de totes les biblioteques puguin tenir accés, a través d’un catàleg unificat, a llibres i materials d’arreu del territori. A més, es treballa en la posada en funcionament d’un servei de préstec interbibliotecari que funcioni a tot Catalunya.

Entre els actes que farem aquest any per celebrar el centenari de la nostra Biblioteca, aquest gener es presenta el llibre "Petita història de la Biblioteca de Canet de Mar", escrit per Ramon Erra i il·lustrat per la Pilarín Bayés. L'acte de presentació es farà el dijous 17 de gener a les 18.30 hores i comptarà amb la col·laboració de la Cati Forcano.

^