Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Vot dels estrangers a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019
PUBLICAT Dilluns, 07.01.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

La Generalitat de Catalunya ens envia la informaciķ següent, que posem a l'abast dels ciutadans estrangers que viuen a Catalunya i volen exercir el dret a vot a les eleccions municipals de 2019.

Requisits per participar:

Ciutadans de la Uniķ Europea:

- Tenir 18 o més anys.
- Estar inscrit al Padrķ municipal d'habitants.
- Si anterioment no has participat en processos electorals, disposeu fins al 30 de gener de 2019 per anar personalment al vostre ajuntament a fer una declaraciķ formal d'intenciķ de vot, o bé pots adreįar-te (per internet o correu postal) a l'Oficina del Cens Electoral.

Ciutadans de Bolívia, Cap Verd, Colōmbia, Equador, Islāndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile:

- Tenir 18 o més anys.
- Estar inscrit al Padrķ Municipal d'Habitants.
- Tenir l'autoritzaciķ de residčncia a l'Estat espanyol.
- Haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de paīsos. Només en el cas que no es pugui deduir el temps de residčncia legal requerit a la targeta d'identitat d'estranger, s'haurā de solˇlicitar un certificat de residčncia a la comissaria de Policia Nacional.
- Solˇlicitar la teva inscripciķ en el cens electoral a l'Oficina del Cens Electoral (per internet o correu postal) o bé personalment a l'Ajuntament, fins al 15 de gener de 2019.

Com fer-ho per internet

Cal tenir el número d'identificaciķ d'estranger (NIE) i haver rebut una comunicaciķ per correu postal de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) amb una clau CTT. Amb el NIE i la clau CTT podeu acreditar la identitat i fer el trāmit de manifestaciķ de voluntat de vot. Instituto Nacional de Estadística.

Com fer-ho per correu postal

Cal enviar la resposta a la carta rebuda per correu postal directament a la delegaciķ provincial de l'Oficina del Cens electoral, sense necessitat de franqueig. Oficina de Barcelona: Via Laietana, 8 entresōl.

IMPORTANT

Cal estar inscrit al cens electoral per poder votar.

Informaciķ al telčfon 012 Immigraciķ, a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al web de l'Instituto Nacional de Estadística.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^