ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Serveis Socials condemna l'agressió a una companya de Salt
PUBLICAT Dimarts, 27.11.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Divendres passat, una treballadora dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Salt va patir una gressió amb arma blanca, per part d'un usuari d'aquest servei. Un home de 38 anys i amb diversos antecedents relacionats amb danys a mobiliari i aldarulls, va apunyalar-la a l'abdomen. En un primer moment l'home va fugir, però va ser detingut posterioment pels Mossos d'Esquadra i ja és a presó acusat d'un delicte d'homicidi amb grau de temptativa.

Aquesta agressió ha posat de manifest el que els treballadors i les treballadores que es troben a la primera línia d'atenció ciutadana dels serveis públics vénen denunciant des de fa temps i és la indefensió que pateixen davant una part de la ciutadania, que aboca en aquests funcionaris i treballadors públics, de forma moltes vegades agressiva, tot el seu malestar, queixes i protestes envers la seva situació personal o familiar.

Els Consell Comarcal del Maresme ha publicat un manifest, que l'Ajuntament de Canet fa seu i que aquest matí a les 12, serà llegit per les treballadores i els treballadors del Servei Social d'Atenció Primària de Canet de Mar, al capdavant del qual hi ha la regidora Àngels Isart.

COMUNICAT DE L’ÀREA BÀSICA DE SERVEIS SOCIALS DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME

Davant de l’agressió a una treballadora dels Serveis Socials de Salt:

Totes les professionals dels Serveis Socials de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal del Maresme volem condemnar l’agressió que ha patit una companya dels Serveis Socials de Salt en el desenvolupament de la seva tasca professional.

Desitgem la seva ràpida recuperació i mostrem tot el nostre suport i recolzament, a ella, a la seva família, al seu entorn i a les companyes dels Serveis Socials de Salt per a la recuperació, tant física com psicològica, de l’agressió patida. 

És totalment inacceptable l’increment de les agressions, tant verbals com físiques, que s’estan produint en els darrers anys i que ens situa, com a professionals de Serveis Socials i treballadores públiques, en una situació de risc i indefensió. Aquesta amenaça que venim denunciant com a col·lectiu des de fa temps, malauradament s’ha convertit en una realitat amb la companya de Salt. En aquest sentit, volem manifestar que aquesta realitat no és un fet aïllat i que portem denunciant fa anys.
 
Per aquest motiu considerem que és del tot necessària la presa de consciència i suport dels poders públics, dels agents socials i de la ciutadania, per no destruir un sistema públic on el seu major actiu són les persones que ens dediquem a garantir i defensar els drets socials de tota la població i que en aquests moments, ens trobem en una situació de vulnerabilitat i pressió constant que dificulta la nostra tasca professional i repercuteix en la salut de totes nosaltres.

Així mateix volem instar a tots els ajuntaments de la comarca del Maresme i en especial als dels municipis que formen part de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal del Maresme, a que aprovin el “Protocol de protecció al personal dels serveis socials bàsics davant possibles agressions de persones usuàries” i a que demà dimarts 27 de novembre es faci una aturada en els llocs de treball amb la lectura d’aquest manifest.

Mataró, 26 de novembre de 2018

^