ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Biblioteca incorpora la tecnologia RFID per a les principals gestions dels usuaris
PUBLICAT Dilluns, 12.11.2018
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

visita RFID Equip de GovernLa Biblioteca P. Gual i Pujadas disposa, des d'aquesta tardor, de l'última tecnologia pel que fa a l'automatització, gestió del préstec i control de seguretat. Aquest final d'octubre s'ha començat a aplicar tecnologia RFID (sigles de Radio Frequency Identication, que significa identificador de radiofreqüència, i que permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio).

Les millores per a les biblioteques amb l'ús de la tecnologia RFID són múltiples: lectures de documents més ràpides i precises, control de seguretat més fiable, més autonomia per a l'usuari gràcies a l'autoservei, etc. I el fet que els treballadors s’alliberin de tasques mecàniques reverteix en les persones usuàries, ja que se'ls pot oferir més dedicació i atenció personalitzada. L'equip de Govern ha pogut comprovar-ne el funcionament, en una visita conjunta a l'equipament.

Abans de la implementació de la tecnologia RFID, s’ha fet una esporga de documents, que ha consistit a donar de baixa tots aquells documents que es consideraven obsolets pel que fa a temàtica, a l'estat en què es trobaven o a la poca qualitat dels seus continguts. Aquest buidatge s'ha fet seguint les directrius proporcionades per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Tot aquest procés comportarà un canvi d’hàbits a la Biblioteca, tant per als treballadors de l'equipament, com per a les persones usuàries del servei. El conjunt de treballadors estan rebent formació per adaptar-se a la nova tecnologia i poder alhora, guiar els usuaris perquè esdevinguin més autosuficients i autònoms a l'hora de fer els seus tràmits amb la Biblioteca.

L’establiment de l'identificador de radiofreqüència és un dels diversos processos que estan transformant la Biblioteca municipal, perquè sigui un equipament a través del qual s'accedeixi al coneixement mitjançant l'experimentació i la utilització de metodologies innovadores i creatives, en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania. Aquest model de biblioteca es coneix com a Bibliolab.

L’Ajuntament aprofita aquesta oportunitat, per adaptar-se al nou entorn tecnològic i posar en ferm que la Biblioteca P. Gual i Pujadas és una aposta consolidada i valenta de la Regidoria de Cultura. I ara més que mai, quan ens preparem per celebrar l'any del centenari de la nostra Biblioteca municipal, aquest 2019.

 visita Biblioteca RFID    visita RFID Equip de Govern

^