Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 30.10.2018

Canet de Mar, com a municipi d'acollida, forma part de les poblacions que col·laboren en l'acolliment de joves estrangers arribats a Catalunya sols, sense referents familiars. La situació d'aquests menors és de molta vulnerabilitat i per aquest motiu, no només per llei, sinó per una qüestió de dignitat i valor humà, els municipis d'acollida els hem de donar un entorn al màxim d'estable i segur. Els càrrecs electes de l'Ajuntament, encapçalats per l'alcaldessa Blanca Arbell, s'han reunit amb representants del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de consensuar la nostra participació com a municipi en aquest acolliment a Canet.

Es tracta d'un grup de 50 nois d'entre 14 i 17 anys, que a partir d'aquest novembre viuran al nostre municipi, per la qual cosa, des de l'Ajuntament s'està contactant amb entitats i col·lectius de diferents àmbits, com la cultura, l'educació o l'esport, per tal d'implicar tothom en la seva integració.

La setmana que ve el Govern i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) faran un acte informatiu per donar tots els detalls d'aquest projecte. Tant bon punt es concreti data i lloc, ens en farem ressò i difondrem la convocatòria.

Un fenomen de país

L'arribada de joves estrangers que emigren sols dels seus països d'origen a la cerca d'un futur millor, està assolint unes xifres mai vistes fins ara. Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars i aquest 2018, ja se superen els 2.800 menors a data d'avui. Des de la Generalitat s'està fent un gran esforç per ampliar els serveis i atendre a tots aquests joves. Des dels municipis ens hi hem de sumar. Per això demanem la col·laboració i la implicació de tothom. Per comprendre la seva realitat i sobretot, per fer-los una acollida amable i al màxim d'integradora possible.