Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu exhibeix les escultures del modernista Miquel Blay
PUBLICAT Dimecres, 06.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

El dia 19 de maig es va inaugurar oficialment a la Casa museu Domènech i Montaner l'exposició  “L’escultor Miquel Blay i la seva aportació al modernisme”. L’acte s’emmarcava dins de les celebracions del Dia Internacional dels Museus que aquest any estava convocada el 18 de maig, però es vam celebrar l'endemà, dissabte amb la inauguració d’aquesta exposició.

exposició miquel blayA la inauguració, que es va fer a la Sala jardí, hi van assistir una cinquantena de persones. El coordinador de la Casa museu, Salvador Munrabà, va fer un petit resum del que és i representa el Dia Internacional dels museus i va explicar les dificultats i els reptes que comporta presentar una exposició d’aquestes característiques. També va agrair la implicació i la bona tasca feta per la comissària Pilar Ferrés i per totes les entitats que van cedir peces: el museu de la Garrotxa d’Olot, el museu de la pesca de Palamós i  el museu del Modernisme de Barcelona. Munrabè va reconèixer que sense la col·laboració de la Brigada d'Obres i Serveis de l’Ajuntament, no hauria estat possible presentar aquesta exposició.

La comissària Pilar Ferrés, va explicar que aquesta exposició és una selecció de treballs de Miquel Blay en àmbits diversos, fets entre els anys 1892 i 1912 amb la intenció de posar en relleu la seva aportació particular al Modernisme destacant el pes de la col·laboració amb l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i, al mateix temps, definir i  donar a conèixer la personalitat artística de l’escultor. Després va fer una visita guiada per l’exposició explicant cada una de les peces, les seves característiques i la seva història.

El regidor de Cultura, Pere Xirau, després d’agrair institucionalment a totes les entitats i les persones que han col·laborat amb l’exposició, va parlar del nivell de qualitat de les exposicions que s’estan fent a la sala Jardí, i que gràcies a això la Casa museu ha assolit, per mèrits propis, la majoria d’edat, i que ara ja es pot tutejar amb d’altres entitats i institucions d’arreu, ja que aquestes, reconeixent la importància del que s’està fent i ens tenen tota la confiança. També va informar de la planificació de les exposicions previstes després d’aquesta, a la tardor, les pintures de Lluïsa Vidal, comissariada per Consol Oltra i a la primavera de l’any que ve, “Els inicis del cinema en plena època modernista”, comissariada per Lluïsa Suárez.

exposició miquel blay

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^