Ajuntament de Canet de Mar
pancarta 15
sant jordi
Pancarta 05
Pancarta 12
Pancarta 06
Pancarta 08
Pancarta 13
Canet Rock 014
Pancarta 01
Canet Rock 014
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 10
Pancarta 04
Pancarta 02
Pancarta 14
Pancarta 11
RUTES TURÍSTIQUES
Casa museu Domènech i Montaner: rutes i visites guiades

Canet té un ampli ventall d'espais i indrets per descobrir i per conèixer. La Casa museu us ofereix la possibilitat de guiar-vos per l'important patrimoni arquitectònic local.

 Ruta:  El Modernisme i la Casa museu
Casa Roura

Visita guiada i comentada de dues hores aproximadament per l'entorn urbà, amb una distància total de 500 metres i recorregut planer, adaptat i sense dificultats.

Aquesta ruta és l'única que inclou la visita guiada a la Casa museu.

El circuit consta d'una passejada exterior comentada pel centre històric modernista de Canet de Mar. s'inicia vora el mar al final de la riera Sant Domènec amb el comentari d'algunes cases de navegants, d'indians i de les cases modernistes com l'Ateneu Canetenc, la casa Roura, la casa Domènech, la casa Juli Font, la casa Floris, la casa Serra Pujadas, la casa Puxan i les cases Carbonell Paloma, d'arquitectes com Lluís Domènech i Montaner, Pere Domènech i Roura, Francesc Fargas i mestres de cases com Salvador Torrus. La ruta acaba amb la visita exterior i interior de la Casa museu

Aquesta ruta es fa un dissabte al mes, sense reserva prèvia. Consulteu l'agenda del web

(nota relacionada)


Ruta: Indians (Americanos) i Cementiri

Vil·la Flora

Visita guiada i comentada de dues hores aproximadament, per l'entorn urbà amb una distància total de 2km i un recorregut amb desnivells importants.

S'inicia vora el mar al final de la riera Sant Domènec amb el comentari d'algunes cases de navegants i d'indians com la vil·la Amèlia, la casa Josep Mora, la casa Font, la casa Josep Busquets i la casa Joan Busquets, el casino canetenc, la botiga La moderna, la casa Alsina Roig per a seguidament pujar fins el cementiri on es visitaran els panteons més importants, moltes vegades fets pels mateixos arquitectes que havien fet les cases indianes o modernistes, com per exemple el de la família Domènech i Montaner i els d'altres famílies com ara la Busquets, la Pau Font, la Casals i Roura, la Santiñà i la Domingo Pascual. La ruta acaba baixant fins a Vil·la Flora, excel·lent exemple de modernisme tardà i el pla de les set fonts, un dels millors exemples de l'última etapa del modernisme ambdós espais projectats per l'arquitecte Eduard Ferrés i Puig.

Aquesta ruta es fa un dissabte al mes, sense reserva prèvia. Consulteu l'agenda del web

(informació relacionada)


Ruta: El Modernisme industrial i el Santuari de la Marea de Déu de la Misericòrdia


Santuari MisericòrdiaVisita guiada i comentada d'una hora i mitja aproximadament. Entorn urbà amb una distància total de 1,5 km  recorregut amb desnivells de grau mig.

Passejada històrica per Canet. Des de les primeres fàbriques de finals del segle XVIII als primers tallers industrials en cases particulars i les gran fàbriques del segle XX. Un Canet en plena revolució industrial que labora però no s'oblida d'orar: a l'església parroquial i la Catedral del Maresme: El Santuari de la Misericòrdia.

La ruta comença davant de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i acaba al Santuari de la Misericòrdia.

Es visita la Fàbrica Floris-escola de Teixits, carrer Ample, carrer de la Font (Antigues Escoles, Ateneu Obrer), església parroquial, plaça Colomer (Odèon), carrer Mora, riera del Pinar (Fàbrica Jover), passeig de la Misericòrdia (Fàbrica Carbonell) i el santuari de la Misericòrdia.

Aquesta ruta es fa un dissabte al mes, sense reserva prèvia. Consulteu l'agenda del web

(informació relacionada)


Ruta Modernista de Mataró i Canet: El triangle modernista del Maresme: Puig i Cadafalch, Gaudí i Domènech i Montaner

Informació sobre la rutaPreus de les rutes i visites guiades que ofereix la Casa museu


Casa museu Lluís Domènech i Montaner
Xamfrà rieres Buscarons i Gavarra
Tel.:  + 34 93 795 46 15
Fax.: + 34 93 794 30 90

canetmuseu@canetdemar.cat

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar//T.937 943 940 - F.937 941 231//canetdemar@canetdemar.cat